Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Župan - Poziv k cepljenju z novimi termini cepljenja v ZD Bohinj

Spoštovane Bohinjke in Bohinjci.

V Bohinju je trenutno 930 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom. Kot kažejo statistični podatki, ki jih zbira Nacionalni inštitut za javno zdravje in kot nam poročajo tudi iz zdravstvenega doma Bohinj je v zadnjih dneh velik porast pozitivnih PCR testov. Več kot polovica testiranih v Bohinju se izkaže za pozitivnih, tedenski prirast je kar 66,7 %.

Malo bolje od slovenskega povprečja nam kaže stanje precepljenosti. V Občini Bohinj je po trenutnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje polno precepljenih malo manj kot 58 % prebivalcev. Med prebivalci, starimi na 18 let je ta odstotek 68,5 %. Podatki nas uvrščajo malo nad slovensko povprečje, ki znaša 56,9 %.

Danes vas nagovarjam predvsem z željo, da stopimo skupaj za zdravje naše skupnosti in v zahvalo vsem, ki se trudite v zdravstvu in šolah ter vsem, ki skrbno upotevate vse ukrepe.

V zdravstvenem domu Bohinj bodo cepili:

  • v torek 16. 11. od 9. do 11. ure ter
  • v sredo 17. 11. od 15. do 17. ure.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Pomembno je, da zaščitimo svoje, ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas pozivam, zavihajte rokave in CEPITE SE! Cepiva je več kot dovolj.

V primeru, da ima kdo fizične težave ali druge omejitve, ki mu onemogočajo dostop do cepljenja, pokličite svojega osebnega zdravnika.

Župan Občine Bohinj, Jože Sodja

Oglejte si tudi