Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
10°C
0°C
JUTRI
9°C
4°C
2011

Vse več okužb s koronavirusom v Bohinju – Poziv župana

V Bohinju statistika odkritih okužb s koronavirusom hitro narašča. Do nedelje je bilo v Bohinju skupaj že 187 potrjenih okužb. Ob tem, ko v zadnjih dneh na ravni države delež okuženih na število testiranj počasi upada, Bohinj kaže drugačno statistiko. V informacijski pisarni Občine Bohinj pa sprejemamo vse več klicev ljudi, ki opažajo kršitve vladnih ukrepov.

Ob vse več okuženih vas župan nagovarja

Glede na delež okuženih smo v Bohinju glede na preostalo Slovenijo v samem vrhu in tudi število aktivno okuženih je višje od že tako bolj prizadete Gorenjske. To je alarmanten podatek in nujno je, da se držimo vseh vladnih ukrepov. Iz Zdravstvenega doma Bohinj nam sporočajo, da ljudje po odvzetem brisu na koronavirus kljub opozorilom prosto vstopajo v Zdravstveni dom in lekarno, čeprav so pravila jasna. Kar nekaj pozivov prihaja tudi od občanov, da se okuženi ljudje prosto gibajo in ne upoštevajo karantene. Zato vas pozivam, da se po testiranju umaknete domov in tam počakate na rezultate. V kolikor je test pozitiven sledi karantena za okuženega in celotno družino, ki živi z okuženo osebo v istem gospodinjstvu. Pozivam tudi vse delodajalce, naj upoštevajo vladne odredbe in naj zagotovijo, da bodo okuženi zaposleni in člani gospodinjstva z okuženim ostali doma.

Država je sprejela različne ukrepe, od zapiranja lokalov do trgovin, vendar, če mi sami ne bomo spoštovali ukrepov so te omejitve brez učinka. Z naraščanjem okužb ne bo potrebe, da nas zapira država, ker bomo to storili sami. Ko nam bo zmanjkalo zdravstvenih delavcev, trgovk, .. bodo posledično sledili strožji ukrepi, ki si jih ne želimo. Prav lahko se zgodi, da bomo ostali tudi brez osnovnih storitev in ponudbe.

Zaradi tako hitrega naraščanja okužb in vse več kršitev, bomo v okviru naših pristojnosti že zdaj v zvezi z upoštevanjem vladnih prepovedi in odredb (nošenje mask, druženje, upoštevanje karantene) poostrili nadzor na območju občine.

Želim si, da bi tako, kot smo ukrepe upoštevali v prvem valu pomladi, spoštovali ukrepe tudi zdaj in s tem poskrbeli zase in za ljudi okoli nas. Prepričan sem, da če se bomo strogo držali ukrepov, bomo umiritev zaznali že v prihodnjih dveh tednih.

Ostanite zdravi. Upoštevaje vse predpisane omejitve. Če ste pozitivni na koronavirus ali sumite, da ste okuženi, ostanite doma.

Verjamem, da bo še čas, da se družimo, poveselimo s svojimi prijatelji in sorodniki, vendar zdaj je čas, da zdržimo vse omejitve in pokažemo, da smo v Bohinju sposobni razumevanja, strpnosti in solidarnosti do sočloveka.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi