Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Vabilo na delavnice Biodiverziteta v naseljih občine Bohinj

Človek s svojimi posegi v okolje neposredno in posredno vpliva na organizme in ekosisteme okoli sebe. Mnogo dejavnikov je na prvi pogled skrito očem, a lahko na dolgi rok oslabijo delovanje ekosistemov in s tem kvaliteto storitev, ki nam jih ponuja narava okoli nas.

V okviru projekta LAS Gorenjska košarica – za operacijo ''Spoznajmo biodiverziteto v naseljih'' bomo v lokalnem območju raziskovali življenje v štirih različnih urbanih okoljih, in sicer vodotokih, parkih, degradiranih območjih in gozdnih robovih. Skozi interaktivne sprehode si bomo ogledali preplet biotske pestrosti in človeka, ki s svojimi posegi spreminja delovanje naravnih sistemov. Spoznali bomo načine sonaravnega upravljanja urbanih površin, ki vodijo do večje biodiverzitete in s tem bolj zdravega okolja za človeka.

Vsebina je namenjena lokalnim prebivalcem in načrtovalcem prostorskih ureditev, ki si želijo izvedeti več o naravi v njihovem lokalnem okolju in načinih, kako jo ohranjati.

Kje in kdaj?

Ponedeljek, 7.9., ob 15:00 Srednja vas, pri župniji Srednja vas, ob mostu čez Ribnico

Ponedeljek 7.9., ob 17:00 Stara Fužina, na parkirišču pred Kulturnim domom Stara Fužina

Torek 8.9., ob 15:00 Bohinjska Bistrica, v  Ceconijevem parku

Vsaka delavnica bo trajala 1,5 ure, znotraj katere bo 10-15 minut namenjenih vsakemu izmed štirih tipov urbanega okolja.

Skladno s smernicami NIJZ naprošamo udeležence, naj se na dogodek predhodno prijavijo na Občini Bohinj (tel. 04-5-770-100 ali obcina@bohinj.si), ter s seboj prinesejo zaščitne maske. V primeru slabega vremena se delavnice prestavijo na sredo 9.9., in/ali četrtek 10.9.2020. Vse prijavljene udeležence bomo o tem obvestili dan pred izvedbo.

Vljudno vabljeni!

Zavod REVIVO in občinska uprava Občine Bohinj

»Projekt »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«

Oglejte si tudi