Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
23°C
7°C
JUTRI
24°C
7°C
5223

VABILO K SODELOVANJU PRI PROJEKTU SEMENJALNICA

Spoštovani ekološki kmetje.

Dokazano je, da se biotska pestrost kulturnih rastlin ohranja na  ekoloških družinskih kmetijah in ne v laboratorijih multinacionalk in da je prenos znanja iz teorije v prakso prvenstvenega pomena. Zato z veseljem sporočamo, da smo pričeli z izvajanjem projekta CLLD, SEMENJALNICA (Vzpostavitev pridelave ekoloških semen in ohranitev biodiverzitete). K projektu so pristopili RAGOR, kot vodilni partner, Inštitut Ekosemena in občine Zgornje Gorenjske.

 CLLD projekt Semenjalnica, ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Baza ekološko certificiranih semen je v svetovnem merilu še premajhna, zato želimo v prvem koraku doseči obseg pridelave ekoloških semen do te mere, da bi zadostili lokalnim ekološkim pridelovalcem. Zavedamo se, da kmetje pri pridelavi ekoloških semen in žlahtnjenju rastlin igrate najpomembnejšo vlogo, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju v projektu in s tem na  prvi operativni sestanek v:

ČEBELARSKI CENTER LESCE, Rožna dolina 50a PONEDELJEK 1. APRIL 2019 OB 15.30 URI.

Po sestanku bo sledila manjša pogostitev in strokovno predavanje prof. dr. Darje Kocjan-Ačko: OSNOVE EKOLOŠKEGA SEMENARJENJA S POUDARKOM NA IZBRANIH VRSTAH STROČNIC.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi