Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V OKVIRU JAVNE RAZPRAVE OB PRIPRAVI CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE PODELILI NAGRADE MED SODELUJOČIMI V ANKETI

V okviru izdelave Celostne prometne strategije občine Bohinj smo včeraj, v sredo 27. februarja v avli Kulturnega doma Joža Ažmana izvedli javno razpravo z naslovom “Oblikujmo skupaj prihodnost občine Bohinj”.

V sklopu projekta smo izvedli že uvodne javnomnenjske raziskave (anketo, intervjuje, delavnice). V proces izdelave strategije, ki stremi k trajnostnemu načrtovanju prometa s poudarkom na spodbujanju uporabe trajnostnih prevoznih sredstev in zagotavljanju boljših pogojev za ranljivejše udeležence v prometu, želimo vključiti čim večje število prebivalcev naše občine z namenom zagotovitve upoštevanja stališč vseh deležnikov.

V okviru javne razprave, ki ji je vodila Katja Miklič s sodelavcem iz PNZ svetovanje projektiranje d.o.o., smo na podlagi oblikovane vizije, namenjene naboru ukrepov za izboljšanje vseh vrst mobilnosti, tj. pešačenja, kolesarjenja, uporabe javnega potniškega prometa ter motornega prometa, dobili tudi vaša mnenja. Razprave se je udeležilo okoli 30 občank in občanov, ki so s svojimi predlogi in mnenji predstavili svoja stališča, predvsem pa potrebe na področju urejanja prometa v Bohinju.

Udeleženci javne razprave so najbolj izpostavili problematiko javnega potniškega prometa, s katerim so nekatere vasi slabo povezane, preveliko maso motornega prometa v poletnem času ter pomanjkanje tolerance in kulture obnašanja na večnamenskih poteh, kjer se srečujejo kolesarji, pešci in motorizirani promet. Dokaj zadovoljni so bili udeleženci s površinami za pešce, kjer si udeleženci niso želeli več igrišč in pločnikov v vsaki vasi, temveč bolj odmik oziroma umiritev prometa v vaseh, ki bi povečala varnost uporabe za vse uporabnike (pešce, kolesarje in motorizirani promet).

Po razpravi smo podelili tudi nagrade izžrebancem, ki so sodelovali v anketi. Podelili smo 30 praktičnih nagrad (dežniki, pohodne palice in pohodne majice), tri pohodniške nahrbtnike in tri glavne nagrade: dva skiroja znamke Yedoo ter darilni bon v vrednosti 100 evrov za izlet po lastni izbiri v organizaciji potovalne agencije Arriva Alpetour d. o. o. Nagrade so konec januarja izžrebali otroci iz skupine Medvedki Vrtca Bohinj.

Viziji razvoja prometa je posvečena tudi razstava s predstavljenimi idejnimi rešitvami za ureditev štirih območij v Bohinju. Še vedno si jo lahko ogledate v avli Kulturnega doma Joža Ažmana.

Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu in s svojimi predlogi prispevali k boljšemu vpogledu potreb in želja občank in občanov Bohinja na področju prometne ureditve

Oglejte si tudi