Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Sprememba v terminskem načrtu gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu

Kljub zahtevnim pogojem pri izvedbi del na projektu izgradnje krožnega križišča na Betinu, bo izvajalec predčasno zaključil z gradbenimi deli na prvi fazi.

Po prvotnem terminskem načrtu je bil rok za dokončanje del na prvi fazi (zgornji del Betinskega klanca) do 24. marca, nakar bi med 1. in 24. aprilom sledila gradbena dela druge faze (na spodnjem delu Betinskega klanca). Pri gradnji obeh faz je bil predviden izmenično enosmerni promet, razen v obdobju med 24. marcem in 1. aprilom, ko je bil predviden dvosmerni promet.

Zaradi predčasnega zaključka gradbenih del na prvi fazi ter opažanj s terena, da enosmerni izmenični promet ne povzroča bistvenih težav, je v dogovoru med Direkcijo za infrastrukturo in izvajalcem del sprejeta odločitev, da se po zaključku prve faze, predvidoma v torek, 12. marca, gradbena dela nemudoma nadaljujejo na drugi fazi. Tako bodo dela na obeh fazah zaključena že do 24. marca 2024 in prvotno predvidena polovična zapora med 1. in 24. aprilom, ne bo več potrebna. Pri vodenju prometa, z razliko v lokaciji območja zapore, ne bo bistvenih sprememb. Promet bo do 24. marca, kot po prvotnem planu, potekal izmenično enosmerno, voden s semaforji, v konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.

Direkcija Republike Slovenije za Infrastrukturo

Oglejte si tudi