Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Podaljšanje obdobja upravičenosti za nakup zaščitnih sredstev za gospodarstvo do 30. 11. 2020

V Sloveniji smo se znova znašli sredi epidemije, ki je tokrat glede na skokovito naraščanje okužb še hujša, kot v spomladanskem obdobju. Ukrepi za zajezitev epidemije so vse strožji, eden ključnih ostaja obvezna uporaba maske (tudi na prostem) in drugih zaščitnih sredstev (razkužila tako za ljudi kot za površine), ki je v delovnih okoljih, kjer ni možnosti zagotavljanja varne razdalje, še toliko bolj pomemben.

V pomoč gospodarstvu in spodbudo, da bi zagotovili zadosti zaščitne opreme in zaščitnih sredstev za svoje zaposlene, podaljšujemo ukrep sofinanciranja nakupa zaščitne opreme do 30. 11. 2020.

Občinski svet Občine Bohinj je na junijski seji po hitrem postopku sprejel Odlok o ukrepih za omilitev posledic epidemije Covid-19 na področju gospodarstva v občini Bohinj. Ukrep odloka je bil tudi sofinanciranje nakupa zaščitnih sredstev, ki ga nameravamo s potrditvijo svetnic in svetnikov na dopisni seji  podaljšati do 30. novembra.

Za gospodarske subjekte, ki morajo za svoje delovanje zagotoviti zaščitna sredstva (maske za zaposlene, razkužila za roke za zaposlene in stranke, razkužila za razkuževanje površin, rokavice), se za obdobje nabave zaščitnih sredstev, podaljšano do 30. 11. 2020, sofinancira nabava zaščitne opreme do višine največ 50%. Ukrep bo stopil v veljavo naslednji dan po objavi v Uradnem vestniku Občine Bohinj (6. 11. 2020). Takrat bo na spletni strani Občine Bohinj tudi objavljena vloga, zato upravičence pozivamo, da spremljajo objave in pravočasno poskrbijo za oddajo vlog.

Upravičenci za ta ukrep so samostojni podjetniki posamezniki, gospodarske družbe po ZGD-1 ter ostali subjekti, ki so registrirani za opravljanje poslovne dejavnosti in katerih poslovni, proizvodni, trgovski ali podobni prostori, v katerih opravljajo svojo poslovno dejavnost, se nahajajo na območju občine Bohinj.

Oglejte si tudi