Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Odprtje knjižnice v Centru TNP Bohinj ob mednarodnem dnevu gora

Vabljeni v soboto, 10. 12. ob 17. uri na slavnostni dogodek v Center TNP Bohinj, ki bo v praznovanje mednarodnega dneva gora (11. decembra) združil zanimive vsebine: odprtje novih prostorov enote Knjižnice A. T. Linharta Radovljica – Stara Fužina, pogovor z gorniškim parom Marijo in Andrejem Štremfljem, sprejem kandidatov v vrste mladih nadzornikov, vse to pa v okviru vsealpskega festivala Brati gore!

V Centru TNP Bohinj smo uspešno zaključili prvo fazo prestrukturiranja Centra TNP Bohinj v Center Biosfernega območja Julijske Alpe. Ne spreminja se samo ime, pač pa s tem center dobiva nove vsebine in bo deloval še bolj povezovalno. V sodelovanju med Javnim zavodom Triglavski narodni park, Občino Bohinj, Knjižnico A. T. Linharta Radovljica in Krajevno skupnostjo Stara Fužina - Studor se je del centra spremenil v knjižnico in prostorno čitalnico. Enota Knjižnice A. T. Linharta Radovljica v Stari Fužini bo tako lahko zadihala s polnimi pljuči. Uspešno zaključena prva faza prestrukturiranja in selitev knjižnice v nove prostore je vesela novica in razlog za praznovanje!

Ob mednarodnem dnevu gora Alpska konvencija že tradicionalno organizira vsealpski festival Brati gore, ki promovira branje in gorniško literaturo. Letos v Centru TNP Bohinj sodelujemo s ponosom, saj odpiramo knjižnico, v goste pa smo povabili gorniško-alpinistični par, ki jima gre poleg plezanja in gorskega vodništva dobro od rok tudi pisanje: Marijo in Andreja Štremfelj. Letošnja tema festivala Brati gore je »Ženske premikajo gore«, zato bomo glavno besedo dali Mariji Štremfelj in prebrali besedilo izpod njenega peresa.

Gorniški par bo prav gotovo velik navdih za mlade, ki bodo po celoletnem udejstvovanju na različnih aktivnostih v naravi Triglavskega narodnega parka skupaj z naravovarstvenim nadzornikom Jernejem Legatom in Mojco Pintar, ki skrbi za pedagoške vsebine, postali pravi MLADI NADZORNIKI!

Vabljeni vsi, ki vas navdihujejo gore, knjige, alpinizem, Triglavski narodni park, še prav posebej pa mladi, ki bi radi postali mladi nadzorniki naslednje leto!

V kulturnem programu bo nastopil domači moški pevski zbor Franc Urbanc.

Za to, da bo prireditev ne le zanimiva, pač pa tudi okusna, bodo poskrbele pridne roke Društva kmečkih žena in deklet iz Bohinja.

DOBRODOŠLI!

Oglejte si tudi