Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

2. izredna seja občinskega sveta

Druga izredna seja se je začela po končani deveti redni seji in je imela na dnevnem redu le eno točko, in sicer predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Bohinj za leto 2015, rebalans II, hitri postopek.

Razlogi za predlagani rebalans proračuna 2015 so bili trije. Prvi je bil uskladitev občinskega proračuna s prihodki, ki pripadajo Občini Bohinj na podlagi dogovora o višini povprečnine za leto 2015. Drugi razlog je bil nakup nepremičnin, ki so bile v lasti Gradbenega podjetja Bohinj, d. d., v likvidaciji in ki jih je Občina Bohinj kupila na podlagi sodelovanja na javni dražbi Okrajnega sodišča v Radovljici. S tem nakupom je bilo potrebno uskladiti Načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Bohinj. Tretji razlog pa je bil, da je bil rebalans potreben zaradi nepredvidenih dogodkov in realizacije v prvih desetih mesecih, ki na nekaterih postavkah izkazuje, da planirana sredstva ne bi zadoščala za plačilo obveznosti do konca proračunskega leta.

V razpravi sodelujoči svetniki so vsi pozdravili hitro reakcijo občinske uprave in župana, da je Občina Bohinj pri javni dražbi za nepremičnine GP Bohinj uveljavljala predkupno pravico in jih kupila po ugodni ceni, dobrih 200.000 evrov. Površina kupljenih nepremičnin je približno 4.000 kvadratnih metrov.

Občinski svet je rebalans proračuna soglasno sprejel.

Oglejte si tudi