Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
8°C
ČET.
18°C
13°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti - 16. do 22. september

Občina Bohinj se tudi letos, z različnimi aktivnostmi pridruži Evropskemu tednu mobilnost, ki bo od 16. do 22. septembra potekal v 94 slovenskih občinah. ETM bodo letos potekal pod sloganom »Trajnostno povezani«.

V zadnjih letih smo v občini izpeljali nekatere aktivnosti za umiritev prometa ter spodbujanje trajnostne mobilnosti, med drugim tudi na področju informiranja in spodbujanja alternativnih oblik naravi prijazne mobilnosti: hoja, kolesarjenje, javni prevoz, motorna vozila in plovila, ki nimajo negativnih učinkov na okolje. Tej tematiki sledi tudi tradicionalna evropska pobuda Evropski teden mobilnosti, katere namen je predvsem spodbujanje k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest.

Aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti letos izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in jih sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe. Posredniški organ v projektu je Ministrstvo za infrastrukturo.

Spremljajte nas na naši Facebook strani Evropski teden mobilnosti v občini Bohinj, kjer bomo objavljali vsa dogajanja in informacije v povezavi z navedenim dogodkom.

VLJUDNO VABLJENI.

Oglejte si tudi