Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
-1°C
-1°C
4213

Bernard Zupanc, diamantni dijak EGSŠ Radovljica, na sprejemu pri predsedniku države

Na Brdu pri Kranju vsako leto poteka sprejem diamantnih maturantov, z Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica pa je vse točke na spomladanskem roku poklicne mature v programu ekonomski tehnik prejel Bernard Zupanc, ki prihaja iz Bohinja.

Predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec sta v soboto, 9. oktobra 2021, na Brdu pri Kranju sprejela letošnjo generacijo maturantk in maturantov, ki so na mednarodni, splošni in poklicni maturi dosegli vse možne točke. Po besedah šolske ministrice je bilo letos takšnih maturantov 210: 12 na mednarodni, 18 na splošni in 180 na poklicni maturi. Diamantne maturante je na slovesnosti nagovoril predsednik Pahor in dejal: “Ta oder je najvišji in najlepši stolp z razgledom na našo prihodnost.” 

Prireditve se je udeležil tudi Bernard Zupanc, ki je na poklicni maturi dosegel vseh 23 možnih točk in si tako prislužil naziv diamantnega maturanta. Trenutno študira na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, zato mu želimo čim bolj uspešno študijsko leto.

Čestitamo vsem diamantnim dijakom in srečno na novi življenjski poti!

Zbrala in uredila Ana Hlebanja

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi