Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Muzikal Mamma Mia! Prvič v Bohinjski Bistrici!

Najbolj obiskana predstava v Sloveniji v decembru prvič prihaja v Bohinjsko Bistrico – 11. december ob 18:00, Kulturni dom Joža Ažmana.

Za muzikal Mamma Mia! je tudi v drugi sezoni veliko zanimanja širom Slovenije in vse predstave v okviru velike slovenske turneje so razprodane. Ekipa muzikala Mamma Mia! je od premierne uprizoritve 15. junija 2015 do danes izvedla več kot 70 predstav, ki si jih je ogledalo več kot 85.000 gledalcev.

Romantično zgodbo, polno optimizma in življenjske energije, ki se odvija na grškem otoku, pod režiserskim vodstvom Juga Radivojevića na odru izvaja 45-članska zasedba, v kateri nastopajo vrhunska slovenska umetniška imena: Simona Vodopivec Franko (Donna), Lea Bartha Pesek (Sophie), Alenka Godec (Rosie), Damjana Golavšek (Tanya), Uroš Smolej (Sam), Gojmir Lešnjak - Gojc (Bill), Marjan Bunič (Harry), Matjaž Kumelj (Sky) ter mnogi drugi.

Kaj pa lahko pričakujemo od predstave, pa v pogovoru z eno od igralk, Simono Vodopivec Franko:

Ali po toliko ponovitvah še uživate v predstavi?

To je res en neverjeten čar, ki se nam je zgodil vsem v ekipi, vključno s tehniki in vsemi mladimi igralci, ki ustvarjamo Mamma mio. Da ta energija in želja ne preide v rutino. Iskreno rečeno, prav vsaka predstava je nabita s čustvi, veseljem in to se seveda prenaša na gledalce in jaz sem prepričana, da je prav v tem uspeh Mamma mie, ki je za naš majhen slovenski prostor res izjemen. Ljudje namreč prihajajo tudi po večkrat. Kot pravijo, bi lahko kar hodili na to Mamma mio, karte kupujejo tudi za darila. Skratka, zelo smo veseli, da lahko toliko ljudi razveselimo in oni nas.

In kaj, mislite, je pri predstavi takega, da jo vi tako radi igrate in ljudje tako radi pridejo gledat: glasba, zgodba, ekipa, v kateri se dobro razumete?

Prav vse skupaj, mislim, da je vse skupaj prav ena taka posrečena kombinacija. Abbina glasba je čudovita in mi imamo čudovite napeve, ki jih je v slovenskem jeziku naredil Tomaž Domicelj. Vsi smo se v začetku bali, kako bo to zvenelo, pa zveni perfektno. Potem je tu zgodba, ki je še pa še posrečena. Gledalca pelje skozi vsa čustva. Jaz pravim, da je kot vrtiljak čustev. Pri naši slovenski verziji pa je tudi zelo posrečena ekipa sodelujočih. Najboljša tehnična ekipa in res dobra ekipa igralcev. Za uspeh je tako kriva kombinacija vsega in seveda trdo delo. To pa ni težko, ko je dober odziv in se ta dobra energija pretaka med nami igralci do gledalcev in od gledalcev vrača tudi nazaj k nam.

 

Prihajate v Bohinj, spet nov oder, druge dimenzije, drugačna akustika. Bo vse štimalo?

Ja, to pa je izjemno delo naše tehnične ekipe, ki se pred gostovanjem vedno tudi dobro pripravi. Potem pa kot Rolling Stonesi z dvema šleparjema, šestimi kombiji, avtobusom, skratka s celo karavano na pot. Bi si tudi želeli, da bi imeli svoj prostor in tam igrali, ampak tega ni, kar pa nam daje možnost, da približamo predstavo širši publiki. Tako gremo na vse konce, zdaj tudi k vam v Bohinjsko Bistrico in sem zelo vesela, da bomo lahko igrali in razveselili publiko tudi pri vas.

Pa še obvezno vprašanje, verjetno že stokrat ponovljeno. Film smo gledali in zdaj se sprašujemo, koliko je podobnosti?

Ja to je zanimivo, film namreč poznamo vsi. Zgodba je ista. Glasba je več ali manj ista. Razlika je v mediju. Film je režiran, dolgo so ga delali, večkrat ponavljali prizore in tako naprej. Na odru pa imaš samo eno šanso, tisti večer, in takrat moraš dati vse od sebe in ni ponavljanja. Po tej glasbeno-energetski plati, plesu naših odličnih plesalcev, starih igralskih mačkov in na sploh res kompaktna ekipa na odru. Predvsem v tem je razlika. Več energije in vsa naenkrat na odru. Film pa ponuja po drugi strani lepe scenografije, svetovno znane igralce in tako naprej.

Hvala in na svidenje v Bohinju?

Toplo povabljeni. Jaz vam obljubljam tri ure veselja, smeha, tudi verjetno malce joka in s polnimi srci domov. Tako da vse dobro in upam, da se vidimo v Bohinjski Bistrici.

 

Oglejte si tudi