Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vogel pripravljen na poletno sezono

Že po koncu zimske sezone, ki tudi letos zaradi neugodnih vremenskih razmer žal ni bila ena boljših, smo se na Voglu odločili, da vse napore usmerimo v pripravo atraktivne poletne ponudbe, ki bo pritegnila tako domače, kot tudi tuje obiskovalce.

 

Pridobitve in novosti na Voglu in pod njim

V poletje bomo tako vstopili tudi s povečanimi zmogljivostmi, saj so dela v novi restavraciji z najlepšim razgledom na Bohinjsko jezero že v zaključni fazi. Restavracijo bo odlikoval prijeten alpski ambient s kulinarično ponudbo, ki se bo dopolnjevala z že tradicionalno ponudbo in certifikatom 'Bohinjsko/ From Bohinj' v Koči Merjasec, pa tudi s posebno ponudbo ' Lačni Gams' in 'Lačni polh' iz Viharnika ter Orlovo slaščico, ki se jo dobi samo na Orlovih glavah.

Posebej nas veseli, da smo ponovno postali tudi ponosni najemniki Doma pri Savici, ki bo tokrat v povsem novi preobliki ponovno odprt predvidoma s 01.07, medtem, ko bo Trgovina s spominki odprta že od 27.05. Dom Savica predstavlja za naše podjetje dodano vrednost k že obstoječi ponudbi in jo celostno zaokrožuje, saj se kot bolj znano zimsko turistično podjetje z usmerjenim trženjem poletnih produktov postopno preoblikujemo v celoletno aktivno turistično središče.

Aktivno v poletje in pridružitev Zlatorogovi pravljični deželi

Poletje bo obarvano s pestrim poletnim prireditvenim programom. Posebno pozornost smo letos namenili našim najmlajšim obiskovalcem. Pripravili smo Popolne družinske dneve, ki vključuje tri tematske dogodke preko poletja, namenjenim družinam. Prvi bo 24.6.2017., t.i. Dan odprtih vrat, ko bodo otroci uživali ob raznovrstni animaciji od veselih uric z bogatim srečelovom in obiskom gorskega ranča, kjer se bodo preizkusili tudi v jahanju, občudovali alpsko cvetje v botaničnem vrtu, preizkusili svoje spretnosti na otroških igralih in otroškem kolesarskem parku ter svojim prijateljem poslali razglednico, ki jo bodo sami izdelali. Otroke bo gotovo pritegnila tudi Zlatorogova pravljica o pravljičnem junaku Telebanu, katerega točko pa bodo morali na Voglu poiskati. Vogel je letos namreč pristopil tudi k projektu Zlatorogova dežela - Pravljični oddih U 'konc sveta, v katere se uvršča tudi ta Zlatorogova pravljica. Na ta dan bodo tako vse storitve za otroke do 14,99 leta brezplačne, vključno s povratno vožnjo z nihalko, animacijo,… Vsi otroci, ki zberejo žige vseh pravljičnih junakov iz Knjižice Zlatorogove pravljične dežele, pa imajo preko celega poletja zagotovljeno brezplačno vožnjo z nihalko na Vogel in bodo tudi nagrajeni s sladico, ki nosi ime pravljičnega junaka Telebana. Ugodnost bo veljala za otroke do 14,99 leta v spremstvu dveh odraslih oseb do zaključka poletne sezone. Knjižice Zlatorogove pravljične dežele lahko kupite tudi v naši Vogel sport trgovini na spodnji postaji, v trgovinici s spominki na Voglu ali v trgovinici Savica.

Vabilo na 53. rojstni dan in druge zanimive dogodke

Vabljeni vsi, da se nam pridružite 01.07. 2017, na praznovanju 53. rojstnega dne žičnic Vogel, ko bomo vsem Bohinjcem (identifikacija z osebnim dokumentom) omogočili brezplačen prevoz z nihalko, ostalim obiskovalcem pa bomo priznali 50% popust. V času prireditve bomo poskrbeli za pestro zabavno in kulinarično dogajanje. V sklopu prireditev bi radi izpostavili tudi dogodek, ki je vedno bolj obiskan, to je Opazovanje nočnega neba, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom in bo letošnje poletje večkrat razveseljeval vse tovrstne navdušence.

Zimsko tradicijo pa nadaljujemo tudi z kulinaričnim dogodkom 04.08.2017– Poletna noč na Voglu – Večerja pod zvezdami v družbi priznanih velemojstrov kulinarike g. Uroša Štefelina in g. Igorja Jagodica.

V poletju na Voglu bodo lahko uživali tudi vsi adrenalinski navdušenci, ki bodo svoje meje preizkušali s skoki s padalom, s spustom z Zip line ali gorskim kolesom po kolesarskem parku. Društvo kolesarjev vas vabi tudi na poseben kulinarični zaključek s krčmo Mexico, ki se bo zgodil v avgustu.

Vabljeni torej vsi navdušenci lepot Triglavskega narodnega parka, tradicionalne in sodobne kulinarike, adrenalinskih športov, pa tudi tisti, ki si želite za nekaj ur umakniti se iz stresnega vsakdanjika in se povzpeti na enega od bližnjih vrhov ali pa se z otroci poveseliti ob različnih otroških dogodkih, da nas v teh prihajajočih poletnih dneh spremljate in se nam pridružite.

Zapisala: 

Mag. Aleksandra Fiorelli , direktorica splošnega sektorja

Oglejte si tudi