Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Uživajmo lokalno!

Stara modrost pravi, da je za človeka najboljša tista hrana, ki je pridelana njemu najbližje. Vedno več ljudi v zadnjem času sledi tej modrosti in se zaveda pomena uživanja sezonske in lokalno pridelane hrane, ki od njive do krožnika potuje najkrajši možni čas, je boljšega okusa in nam bolj koristi.
Z namenom, da bi spodbudili večjo lokalno pridelavo hrane in neposredne tržne odnose med kmetom in potrošnikom, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta Uživajmo lokalno ob sofinanciranju občin Kranjska Gora, Žirovnica, Gorje, Bled, Bohinj in Radovljica pripravlja katalog ponudnikov pridelkov in izdelkov območja zgornje Gorenjske.

 

K sodelovanju vabimo vse pridelovalce in predelovalce tega območja z lastno pridelavo in predelavo. Objava podatkov v katalogu je brezplačna. Pripravljen katalog bo kot zbir koristih informacij jeseni razposlan v vsa gospodinjstva zgoraj navedenih občin, s čimer bomo vključenim ponudnikom omogočili večjo prepoznavnost in posledično boljšo prodajo njihovih pridelkov in izdelkov.

 

Za objavo v katalogu morajo ponudniki pridelkov in izdelkov izpolnjevati naslednje pogoje. Biti morajo občani občin Kranjska Gora, Jesenice, Gorje, Žirovnica, Bled, Bohinj ali Radovljica; imeti lastno surovino oziroma surovino iz območja zgornje Gorenjske, imeti ustrezno registrirano dejavnost in imeti tržne viške.

 

Vlogo za brezplačno objavo v katalogu, lahko najdete med drugim na spletni strani www.ragor.si. Vloge za brezplačno objavo v katalogu (skupaj z vsemi prilogami) bomo zbirali do 10. septembra 2013 na naslovu: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice. Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov urska.zeleznikar@ragor.si ali preko telefona 04 581 34 17 – Urška Železnikar.

 

V prizadevanju za vzpostavitev Trajnostnega lokalnega prehranskega sistema pa so župani sedmih občin Zgornje Gorenjske sprožili še en projekt, katerega cilj je povečati delež zdrave hrane lokalnih pridelovalcev v osnovnih šolah in vrtcih.

 

Kako bomo skušali doseči ta cilj in kakšne koristi bi lahko imeli lokalni pridelovalci hrane, bomo predstavili na srečanjih, ki bodo: 12. septembra na Dovjem, 17. septembra v Gorjah in 19. septembra v Lescah.

 

Idejo in koncept bo predstavil Anton Komat, znani publicist in soavtor uspešnega projekta »Urbane brazde«. Srečanja bodo potekala predvidoma ob 19. uri, lokacija pa bo objavljena v občinskih glasilih in na Radiu Triglav v začetku septembra.

 

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Povezave

www.ragor.si

Oglejte si tudi