Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Predstavitev ADCOR service.place

V Adcor Kmetijski zadrugi, pričenjamo vse slovenski projekt, kjer želimo obuditi Slovensko podeželje, saj je to edina možnost, da se Slovenija reši iz krize.

Vsi smo v zadnjih letih hiteli v enovita urbana središča in pozabljali na našo primarno domovino, podeželje.

Tako kot smo bežali iz podeželja, smo bežali od samega sebe, zbežali smo tako daleč, da smo se danes »zrušili« pod težo težav, ki smo jih s tem povzročili. Vse preveč smo živeli, da bi se drugim prikazovali v najlepši luči, pri tem pa smo pozabili živeti zase.

 

Če tukaj uporabim rek Frana Miličinskega Ježka, ki je dejal: »Boli, če te povozi avto, če te povozi čas, se bolečine ne da izmeriti«. In bolečino, ki jo danes čutimo v sebi, je bolečina, ker se zavedamo, koliko smo izgubili v zadnjih letih, predvsem zavedanja samega sebe. Iz te moralne in finančne krize bomo lahko prišli, samo tako, da se bomo soočili z realnostjo in si priznali svoje napake in zmožnosti in pričeli korak za korakom graditi svojo sedanjost; ne pa da čakamo na tuje investitorje, botre iz Amerike… nikogar ne bo, sami si bomo morali pomagat, s svojimi rokami.

 

Zato smo se v Adcor Kmetijski zadrugi odločili, da obudimo središča, ki so odmaknjena iz urbanih mest. Življenja, bomo pričeli obujati počasi, zato bomo odprli najprej Svetovalno-Upravne pisarne (ADCOR service.place), katerih namen je združiti vse informacije za občane na enem mestu in narediti informacijsko točko za vse, ki se kakorkoli nahajajo v tem kraju.

 

Tako bi ADCOR Service.place postal gonilna sila razvoja podeželja in urbano središče podeželja. V prostorih, ki bodo v začetku odprto tri ure dopoldne in tri ure popoldne (čez nekaj časa pa ves dan in vikende) boste krajani lahko opravljali: sprejem vlog za Občino/Upravno enoto/ostale javne službe, turistično – informativne storitve, posvetovalne pravne in odvetniške storitve, poštne storitve, bančne storitve – posojilnica/zastavljalnica/bančno poslovanje, zavarovalniške storitve, zbiranje podatkov o prodaji nepremični/premičnin zbiranje olglasov kupim/prodam, prosta delavna mesta /iščem zaposlitev na lokalne območju, prijava na razpise oz. nepovratna sredstva, prijava na subvencije.

 

V omenjenih pisarnah želimo prisluhniti vsakemu posamezniku in mu poskušati rešiti njegov problem oz. mu narediti življenje čim bolj kvalitetno.

 

V omenjenih poslovalnicah želimo zaposliti predvsem mlad potencialni kader iz lokalnega okolja in skupaj z njihovimi idejami razvijati kraj. K sodelovanju želimo pritegniti tudi različne ljudi, ki opravljajo različne storitve, predvsem pa v začetni fazi vabimo zavarovalniške agente.

 

Vaše vloge za sodelovanje in zaposlovanje pošljite na kmetijska.zadruga@ad-cor.eu ali na naslov ADCOR Kmetijska zadruga z.b.o., Tratna ob Voglajni 13, 3263 Gorica pri Slivnici.

 

 

Milan Krajnc

Oglejte si tudi