Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bohinj
DANES
8°C
0°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni dogodek

Kuhajmo po bohinjsko: O žgancih nikoli ne vemo vsega

Organizator: TURIZEM BOHINJ
Kontaktni podatki organizatorja: info@bohinj.si, +386 (0)4 574 75 90.
Vstopnina: 65€

Želite spoznati Bohinj skozi kulinariko? Tradicionalne jedi prepletene z lokalnimi surovinami se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko. Recepte jedi, ki so jih domačinke našle v kulinarično bogatem Bohinju in jih vešče prilagodile sodobnim okusom.

Kuharsko delavnico bo skupaj s članicami Društva kmečkih žena in deklet vodila Katica Mikelj, ki svoje znanje in več kot 30 letne izkušnje na področju gostinstva, nesebično razdaja študentom in drugim udeležencem usposabljanj in tečajev. Pri posredovanju svojih znanj in izkušenj neizmerno uživa, o čemer pričajo tudi pozitivni odzivi udeležencev tečajev. V lanskem letu je predstavila bohinjsko kulinariko v oddaji Večerja za 5.


Kaj boste pripravljali?

Žganci so nekoč bili značilna vsakdanja jed osrednjega in alpskega dela Slovenije. Sveže skuhane žgance lahko postrežemo za zajtrk ali kosilo ali pa pogrete ali popečene za večerjo ali zajtrk naslednji dan. Poznamo jih veliko vrst, tudi pripravimo jih lahko na več načinov. Bohinjci smo še posebej ponosni na naše žgance iz avtohtone koruze trdinke.

Na delavnici bomo pripravili:

  • žgancev iz koruze trdinke,
  • koruzne žgance,
  • ajdove žgance – »na suho« in »na mokro«,
  • krompirjeve žgance,
  • polento.

V kolikor lahko, upoštevamo tudi prehranske posebnosti posameznikov. Izbor jedi prilagajamo glede na ponudbo lokalnih sestavin in povpraševanje. Večina živil, ki jih bomo uporabili in jedi, ki jih bomo pripravili se ponaša s certifikatom BOHINJSKO/FROM BOHINJ.

Delavnice potekajo v slovenskem in/ali angleškem jeziku.
Maksimalno število udeležencev: 10


Cena za 4-urno delavnico:

  • – Na osebo: 65,00 EUR
  • – Za manj kot 5 udeležencev: 400,00 EUR


Vključeno v ceno:

  • – živila in pijača,
  • – knjižica receptov,
  • – promocijsko darilo,
  • – organizacija dogodka.


Prijave na delavnico

Prijave na delavnico potekajo na info@bohinj.si, najkasneje dan pred izvedbo dogodka.

Oglejte si tudi