Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
24°C
4°C
JUTRI
28°C
9°C
Avtor: Občina Bled,

Glasovanje projektov "Moj kraj, moj projekt"

Datum objave: 22. 10. 2021
Številka razpisa: 411-0003/2021
Sredstva: 50 000,00 EUR

Julija smo v okviru spletne ankete in ankete objavljene v Blejskih novicah občane in občanke pozvali k oddaji predlogov za boljši Bled. Do septembra smo na Občino Bled prejeli skupno 33 predlogov. Strokovne službe smo v tem času preverili izvedljivost posameznih projektov.


V nadaljevanju predstavljamo posamezne predloge in vas prosimo za glasovanje. Glede na to da za posamezne krajevne skupnosti nismo prejeli zadostnega števila predlogov smo se odločili, da upoštevamo predloge, ki so vredni do cca. 50.000 EUR. O izboru projektov oz. umestitvi v proračun Občine Bled za leto 2022 lahko občan, ki je starejši od 14 let glasuje le enkrat, pri tem pa se je potrebno validirati z e-mail naslovom ali imenom in priimkom. Občan izbere projekte do skupne vrednosti 50.000 EUR v letu 2022. Glasovi, ki bodo presegli skupno vrednost 50.000 EUR bodo izločeni. Anketa je odprta do 15. novembra 2021.


Izbrani projekti o katerih glasujete občani in občanke:
1. Ureditev dostopa iz Trgovskega centra Bled do Hotela Rikli in Kompas tudi gibalno oviranim (5.000 EUR). Predvideva se preureditev obstoječega stopnišča med Ljubljansko cesto (parkiriščem Trgovskega centra Bled) in Cankarjevo cesto ob vzhodni stranici Hotela Kompas. Obstoječe dolge nizke stopnice se preuredijo v klančino.

2. Ureditev raztrosnega prostora na pokopališču Bled (5.000 EUR). V prvi fazi je predvidena priprava krajinske ureditve, v nadaljevanju pa ureditev raztrosnega prostora v skladu z načrtom krajinske ureditve.
3. Zaključek Zagoriške ceste (8.500 EUR). Projekt predvideva asfaltiranje neugledne povezave namenjene le pešcem in kolesarjem Zagoriške ceste z Ribensko cesto ob križišču z Ljubljansko cesto. Postavili bi še nekaj ovir za preprečevanje dostopa z avti.
4. Postavitev pumptracka oz. koloparka (50.000 EUR). Postavitev premičnega pumptracka ob vhodu v Športni park Bledec z ureditvijo okolice.
5. Ureditev javne razsvetljave mešane površine za pešce in kolesarje ob severni razbremenilni cesti - 1. faza (38.000 EUR). Postavitev svetilk javne razsvetljave in potrebnih elektro vodov od križišča severne razbremenilne ceste s Seliško cesto do semaforiziranega križišča na Buču skupaj z asfaltiranim odsekom do kapelice na Poljski poti.
6. Ureditev javne razsvetljave mešane površine za pešce in kolesarje ob severni razbremenilni cesti - 2. faza (38.000 EUR). Postavitev svetilk javne razsvetljave in potrebnih elektro vodov od semaforiziranega križišča na Buču mimo Športnega parka Bled do križišča s Kolodvorsko cesto.

Všečkaj objavo