Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Podpora pri anketi o demenci

Leta 2021 je bilo v Sloveniji več kot 34.000 oseb z demenco in več kot 100.000 oskrbovalk in oskrbovalcev, ki so skrbeli za njih. Ta številka iz leta v leto povečuje in po napovedih Alzheimer-Europe bo leta 2050 v Sloveniji več kot 65.000 oseb z demenco, za katere bo skrbelo dobrih 10% prebivalstva. Je Slovenija pripravljena na te številke? Kaj pa vaša občina?

Spominčica-Alzheimer Slovenija v okviru programa “Celovita obravnava demence v lokalnih okoljih”, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, izvaja vse-slovensko raziskavo, s katero želimo ugotoviti kakšno je stanje na področju oskrbe oseb z demenco in podpore njihovim svojcem – zanima nas, kako osveščeni so ljudje o demenci, kako dobro so seznanjeni s pomočjo, ki jim je na voljo in pa tudi kako je preteklo leto vplivalo na njih.

V pripravi je nova Strategija obvladovanja demence v Sloveniji, prav tako pa se ne le pri nas, temveč na celotnem EU področju vedno več sredstev namenja tako infrastrukturi kot tudi vzpodbujanju storitev na področju oskrbe oseb z demenco.

Anonimna anketa za vse, ki po službeni dolžnosti ali prostovoljno delujejo na področju oskrbe ljudi z demenco in/ali njihovih svojcev je dostopna na naslednji povezavi.

Anonimna anketa za svojce oseb z demenco je dostopna na naslednji povezavi,

Za sodelovanje se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!


dr. Špela Glišović Krivec

višja svetovalka

Oglejte si tudi