Bled - Peter X. Kelly je eden najbolj cenjenih ameriških kuharjev. V New Yorku, v dolini reke Hudson, ima štiri priznane restavracije, v katerih je na vinski karti kar nekaj slovenskih vin, v eni od restavracij pa gostje občasno lahko naročijo tudi »blejsko kremšnito« .
Kremšnita je Petra Kellya očarala že ob prvem obisku Bleda leta 2009. Skupaj z dobrim prijateljem, ameriškim Slovencem Emilom Gasparijem, sta pričela razmišljati o novem projektu Slovenia Vodka, ki bo ponesla slovensko znanje in kakovost s pridihom ajde po svetu.
Peter Kelly in Emil Gaspari sta obiskala tudi Bled. Ekipa v Hotelu Triglav je poskrbela za nepozabno kulinarično doživetje. Kuhar Andrej Rovan je pripravil izjemne jedi s pridihom nostalgije, sommelier Damir Salkič pa je skrbel za spajanje okusov, vina in hrane. Visoki gostje so bili očarani in so potrdili, da se bodo na Bled še vrnili in poskrbeli, da se bo dober glas o naši ponudbi razširil tudi v Ameriko.
Priložena fotografija je nastala na prenovljeni terasi hotela Triglav.
Turizem Bled




