Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Teden dni do Blejskih dni

Bled - Tradicionalno prireditev Blejski dnevi, v sklopu katere si bodo obiskovalci lahko ogledali, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti in prisluhnili promenadnim koncertom, bo letos zaznamovala kulinarična ponudba lokalnih partnerjev, združenih pod blagovno znamko Okusi Bleda.

Projekt Okusi Bleda, ki je bil zasnovan lani in prvič predstavljen širši javnosti prav na Blejskih dnevih, letos širi svoj obseg, saj bo v njem sodelovalo kar devet lokalnih ponudnikov. Ti bodo na stojnicah na promenadi ponujali okusne jedi, postrežene na način »ulične prehrane«. Koncept Okusov Bleda temelji na obujanju tradicionalne kulinarike in pripravi lokalnih jedi iz svežih sezonskih sestavin, obogatenih s sodobnimi kulinaričnimi trendi. Obiskovalci bodo lahko izbirali med 27 jedmi – vsak od ponudnikov bo pripravil po tri – po zmernih cenah 3 €, 5 € oziroma 7 € za jed, s čimer želijo partnerji jedcem omogočiti pokušino več kot ene jedi iz ponudbe. Za predokus: med drugim si boste lahko privoščili koktajl dimljene postrvi, poletno ričoto s kranjsko klobaso, ajdove žgance s kislim mlekom, divjačinski golaž, lokalni burger, blansko postrv in entrecote krvavške govedine, za poslastico pa domače palačinke in blejsko kremno rezino, ki seveda ne sme manjkati.

Posebni gostje: Anže Kopitar in Maaraya

Na letošnjih Blejskih dnevih pričakujejo tudi posebne goste, najboljšega slovenskega hokejista, dvakratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala Anžeta Kopitarja in posebna glasbena gosta, finalista Evrovizije 2015, Maraayo, Marjetko in Raaya. Anže bo v petek ob 17. uri predstavil svojo blagovno znamko AK11, nato pa bo obiskovalcem na voljo za avtograme, Marjetka in Raay pa bosta gostovala na festivalu Blejski zlati mikrofon in se z oboževalci srečala po sobotnem ognjemetu.

Glasbeni program se začne z Okarino

Glasbeni program bo v petek ob 20. uri otvoril prvi koncert v okviru jubilejnega 25. Okarina Festivala Bled 2015, na katerem bodo nastopili Neca Falk, Smaal Tokk in skupina Kontrabant. V soboto bo nastopila skupina Arrow, za njo pa nagrajenci festivala Blejski zlati mikrofon, nedelja pa je namenjena narodno zabavni glasbi – srečanju harmonikarjev ob Blejskem jezeru in koncertu ansambla Blejski pozdravi.

FerFud, fuzija finih grižljajev in dobrodelnosti

V soboto bo Blejske dneve obiskal FerFud, pri čemer gre za povsem novo kulinarično izkušnjo, ki na slovenskih ulicah ponuja fine grižljaje po »fer« ceni. Obiskovalci za jedi plačajo, kolikor želijo, vsi prihodki pa gredo v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji. Bled se z veseljem pridružuje dobrodelnemu projektu in FerFudu kot gostu omogoča brezplačno udeležbo na Blejskih dnevih.

In še…

Dogajanje na Blejskih dnevih bo na ulicah popestrila šola uličnega gledališča Šugla fest, v okviru katere je v soboto in nedeljo predviden tudi otroški program. Vrhunec Blejskih dni pa, kot vsako leto, pričakujejo na sobotno Blejsko noč, ko bo Bled najprej razsvetlilo 15.000 lučk v jajčnih lupinah na jezeru, nato pa še nekajminutni ognjemet.

 

Program:

Petek, 17.7.2015

od 10:00 - Sejem domače in umetnostne obrti ter kulinarična ponudba Okusi Bleda
10:00 - 20:00 - Šugla Fest - 1. Festival šole uličnega gledališča
15:00 - Mednarodni pevski festival Blejski zlati mikrofon - drugi krog tekmovanja: kategoriji XXS in XS, Festivalna dvorana Bled
16:00 - 18:00 - Starodobni kolesarji
17:00 - Predstavitev blagovne znamke Anžeta Kopitarja AK11
17:30 - 18:00 - najboljši slovenski hokejist, dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala, Anže Kopitar - podpisovanje avtogramov
20:00 - Prvi koncert v okviru 25. Okarina Festival Bled 2015 - Neca Falk, skupina Kontraband in Smaal Tokk
20:00 Mednarodni pevski festival Blejski zlati mikrofon - drugi krog tekmovanja: kategorije S, M in L, Festivalna dvorana Bled
21:00 - Premiera dokumentarnega filma One for the river – The Vjosa story, Straža Bled 
22:00 - Laserska projekcija na Grajsko skalo

Sobota, 18.7.2015

od 10:00 - Sejem domače in umetnostne obrti ter kulinarična ponudba Okusi Bleda
12:00 - 16:00 - Gostovanje Ferfud
16:00 - 18:00 - Starodobni kolesarji 
17:00 - Otroški program Šugla fest
17:00 - Svečana razglasitev rezultatov in podelitev nagrad Mednarodnega pevskega festivala Blejski zlati mikrofon, Festivalna dvorana Bled
20:00 - Večerni nastop skupine Arrow
21:00 - Gala koncert nagrajencev Mednarodnega pevskega festivala Blejski zlati mikrofon
22:00 - Lučke na jezeru
23:00 - Ognjemet
po ognjemetu - posebna glasbena gosta večera, finalista Evrovizije 2015 Maraaya - Marjetka in Raay 
Marjetka in Raay bosta po nastopu na razpolago za dajanje avtogramov, fotografiranje z oboževalci, katerim bosta razdelila tudi nekaj svojih CD-jev, kartic, knjig in drugih daril.

Nedelja, 19.7.2015

od 10:00 - Sejem domače in umetnostne obrti ter kulinarična ponudba Okusi Bleda
10:00 - Koncert Godbe Gorje
od 10:00 - 3. poletno srečanje harmonikark in harmonikarjev ob Blejskem jezeru: skupen nastop harmonik »Otoček sredi jezera« ter povorka sodelujočih
16:00 - 18:00 - Starodobni kolesarji 
17:00 - Otroški program Šugla fest
18:00 - Veselo po domače z ansamblom Slovenski pozdravi 

V času Blejskih dni bo potekalo tudi Mednarodno pevsko tekmovanje za otroke, najstnike, mladino in odrasle Blejski zlati mikrofon v organizaciji Studia Osminka. Tekmovalni del se bo odvijal 16. in 17. julija v Festivalni dvorani, gala koncert dobitnikov nagrad z gosti pa bo na velikem odru na prostem, v soboto 18. julija.

Oglejte si tudi