Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Ta teden se začenja Poletje na Bledu

Bled - Otvoritveni dogodek Poletje na Bledu bo potekal na Jezerski promenadi od petka 20. do nedelje 22. maja 2016. Kulinarične dobrote pod blagovno znamko Okusi Bleda bomo obiskovalci okušali v petek od 12. do 21. ure, v soboto in nedeljo, pa od 10. do 21. ure. V času otvoritve sezone bomo v poznopopoldanskem času uživali tudi v promenadni koncertih. V petek bo nastopila Eva Boto s skupino Črna mačka, v soboto skupina Soul, jazz in jaz. V nedeljo od 10. ure dalje pa bo na Jezerski promenadi potekalo že 4. Srečanje harmonikaric in harmonikarjev. Zaenkrat je prijavljenih že preko 200 sodelujočih, prijave so odprte še do ponedeljka, 16. maja. Popoldne pa se bo dogajanju pridružil še ansambel Slovenski pozdravi.

V soboto, 21.5. vabljeni tudi na otvoritev poletne sezone na Stražo Bled.

Okusi Bleda bodo na Jezerski promenadi potekali v osmih terminih tekom poletne sezone: 20. - 22. 5. 2016 (otvoritev poletja na Bledu), 10. - 12. 6. 2016, 24. - 26. 6. 2016, 8. - 10. 7. 2016, 22. 7. - 7. 8. 2016 (Blejski dnevi, Festival Okarina), 12. - 15. 8. 2016, 26. - 28. 8. 2016 in 23. - 25. 9. 2016 (Zaključek sezone) Predstavili se bodo lokalni ponudniki (Grill Lovec Bled, Restavracija Chilli Bled, Restavracija Sova, Grajska plaža, Pizzeria Brixen, Turistično društvo Bled) pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditi tradicionalno kulinariko, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«. Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in regij. Italijanska kulinarika se bo predstavila na otvoritvi in zaključku sezone ter na Blejskih dnevih in v začetku julija. Predstavljajo se italijanske regije Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio s kulinariko in obrtjo tradicionalnih italijanskih proizvodov kot so siri, mesni izdelki, začimbe, testenine, suho sadje, sladice in še veliko več.

Oglejte si tudi