Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

OB ZAKLJUČKU AKCIJE MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA 2015

Akcijo Moja dežela lepa in gostoljubna vsako leto izvajamo v sklopu vseslovenske akcije pod okriljem Turistične zveze Slovenije, ki teče na več nivojih: od nacionalnega do regijskega in lokalnega.

Na nacionalni ravni je Bled letos dosegel prvo mesto v kategoriji turistični kraji, v kategoriji kampi pa Camping Bled drugo mesto. Na regionalni ravni je priznanje za urejenost na srečanju Gorenjske turistične zveze v kategoriji izletniški kraji in vasi prejel Kupljenik.

 

Komisija Turističnega društva je akcijo na Bledu izvedla sredi julija in fotografirala preko 130 objektov. V končnem izboru dobitnikov priznanj je komisija podelila 32 priznanj v kategoriji zasebne hiše, 2 v kategoriji kmetija, 1 v kategoriji balkon, ki so jih prejeli: družine Ulčar, Čuk. Lakota, Kerčmar, Vampelj, Kobilica, Lah, Kovač, Zupan, Pretnar, Colja, Jakun, Fajfar, Knific, Mučič, Makar, Rauh, Lap, Mozetič, Špilak, Stojanovič, Rakuš, Hribar, Osterman, Dolar, Rostohar, Žerovc in Špec ter Bojan Turk, Brigita Sitar, Marijan Peterman, Aleksandra Mežan, Andreja Tolar in Simona Repinc Urevc. V kategoriji penzion sta priznanja prejela Penziona Mayer in Berc, v ostalih kategorijah pa še hotel Kompas Bled, hotel Jelovica, Garden Village in Policijska postaja Bled. Na Bohinjski Beli je akcijo izvedlo Turistično društvo Bohinjska Bela in določilo 5 prejemnikov priznanj. To so: Stojanovi (Žmitek), Klemucovi, Klemenovi (Jamar Ida), Vozvovi in Plemljevi.

 

Ogled v vaseh Ribno, Selo, Koritno in Bodešče je izvedla komisija TD Bled skupaj s predstavnikom TD Ribno, izbor dobitnikov priznanj in podelitev pa so izvedli sami.

 

Kot nagrado za trud smo letos dobitnike priznanj z Bleda in Bohinjske Bele povabili na popoldanski ogled adventnega sejma v praznično okrašeno Ljubljano in na pogostitev na eni od stojnic in skupaj preživeli zares prijetno popoldne.

 

Za najlepšo ulico na Bledu je komisija tokrat izbrala Kumerdejevo ulico. Kratko slovesnost s predajo priznanja in označitvijo ulice smo izvedli v avgustu in se poveselili skupaj s prebivalci.

 

Vsem dobitnikom priznanj ponovno iskrene čestitke in zahvala za skrb in trud, saj s tem prispevate k celotni podobi kraja, ki jo občudujejo naši gostje in je v ponos tudi vsem nam, ki tu živimo.

 

Vanja Piber

 

 

 

 

Oglejte si tudi