Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
17°C
11°C
Oceni objavo

Film o Blejskem gradu zmagovalec na Portugalskem

Bled -

Promocijski film Blejski grad , ki je nastal po zasnovi Zavoda za kulturo Bled  in v produkciji ekipe Vizualist, je na uglednem portugalskem festivalu Finisterra Arrábida Film Art & Tourism v tematski kategoriji Zgodovinski kraji prejel prvo nagrado.

 

Promocijski film (http://vimeo.com/82291325) o Blejskem gradu gledalca ob interpretaciji igralca Pavleta Ravnohriba popelje skozi tisočletno zgodovino do njegove današnje podobe in živahnega dogajanja na njem. Nekajminutni film (3:47 min) v slovenski in angleški različici je po naročilu in vsebinski zasnovi  Zavoda za kulturo Bled nastal v produkciji ekipe Vizualist (režija Rožle Bregar).

 

Festival je potekal med 6. in 11. majem v mestu Sesimbra na Portugalskem, na njem pa se je v različnih žanrih -  oglaševalski, promocijski in dokumentarni.- predstavilo 248 turističnih filmov iz 47 držav. Pri ocenjevanju filmov je žirija festivala, ki jo sestavljajo filmski in televizijski režiserji, turistični strokovnjaki, filmski kritiki, novinarji in producenti, upošteva vizualno kakovost, kakovost zvoka, informativno vrednost, koncept ter kreativnost in inovativnost, so sporočili z Zavoda za kulturo Bled.

Oglejte si tudi