Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Bled se pripravlja na otvoritev sezone

Za blejski turizem je bila zimska sezona, ki je še v polnem teku, zelo uspešna, saj smo v decembru 2015 beležili kar 26% več nočitev, januarja 2016 11% več nočitev, v februarju 2016 pa smo

že skoraj v polovici meseca ujeli lanski rezultat. Vsekakor so rezultati posledica trdega in resnega dela vseh turističnih deležnikov na Bledu.

 

Do velikonočnih praznikov nas čaka se veliko zanimivih kulturnih, zabavnih in športnih dogodkov, po novem pa bomo marca gostili še mednarodni šahovski turnir » Bled Chess Festival 2016 », ki privablja šahovske velemojstre iz celotne Evrope in širše. Na velikonočni ponedeljek 28.3.2016 ob 20:00h bomo v sodelovanju z Župnijo Bled v cerkvi SV. Martina organizirali velikonočni koncert Komornega zbora Dekor pod taktirko dirigenta Sebastjana Vrhovnika.

 

Ker se pričetek sezone bliža z veliko hitrostjo bi rad napovedal, da bomo v vikendu od 20. do 22. maja  organizirali otvoritveni dogodek  ''Poletje na Bledu'',  na katerem ne bo manjkala vrhunska glasbena zasedba, kulinarična ponudba »Okusi Bleda« in še bi lahko našteval. Ta vikend bo Turizem Bled organiziral tudi prvo ''Bled Business regatto'',  na kateri se bo v dobrodelne namene pomerilo 30 do 40 uspešnih slovenskih podjetij. Zaključek sledi v nedeljo z našimi tradicionalnimi harmonikarji, ki so nas vsa ta dolga leta z entuziazmom spremljali na Blejskih dnevih.

 

V imenu Turizma Bled že sedaj apeliram na vse turistične deležnike v kraju, tako večje in manjše, da poskrbijo za urejenost svojih kapacitet, kot tudi širše okolice, saj bomo le na ta način ponosno in korektno odprli » Poletje na Bledu ». Zavedati se moramo, da sta poleg kvalitete storitve, čistoča in red v turizmu dva najbolj pomembna faktorja na katera ne moremo in ne smemo nikoli pozabiti.

 

Direktor Turizma Bled

Jaka Ažman

Oglejte si tudi