DANES
24°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje podpornega okolja Gorenjske

Konec novembra je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta »SPOT svetovanje Gorenjska« v sodelovanju z ostalimi organizacijami podpornega okolja za podjetništvo na Gorenjskem izvedla virtualno srečanje. 

 

Glede na pozitivne izkušnje iz preteklih let, smo na enem mestu združili SPOT svetovalce, SPIRIT predstavnike, AJPES, referente SPOT registracij, FURS, ZZZS, OZS, GZS, ZRSZ, ZPIZ, UE, BSC, d.o.o. Kranj, Razvojno agencijo Sora in druge poslovne partnerje s katerimi sodelujemo pri svojem delu. 

 

Namen srečanja je bila izmenjava izkušenj glede na trenutno situacijo, pregled dobrih praks delovanja ter obravnava nekaterih ovir s katerimi se referenti srečujejo med delom. Vsaka izmed institucij sodeluje s podjetniki in potencialnimi podjetniki v regiji za svoje področje. Na srečanju pa smo obravnavali širšo sliko in na ta način želeli predstaviti, kako se določena aktivnost opravljena na eni instituciji odraža v so aktivnosti do druge. 

 

Predstavnike vseh institucij je v pozitivni luči dolgoletnega sodelovanja pozdravila direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske ga. Eva Štravs Podlogar. Kasneje je SPOT svetovalka ga. Eldina Čosatović predstavila aktivnosti SPOT svetovanje Gorenjska. Čeprav je bilo zaradi spremenjenih okoliščin turbulentno leto tudi na področju podjetništva se aktivnosti na SPOT točkah nikakor niso zmanjšale, pač pa v svetovalni vlogi celo povišale. Do konca septembra 2020 je SPOT svetovanje Gorenjska opravila več kot 1.220 svetovanj, 1.800 registracijskih postopkov preko portala SPOT, organizirala in izvedla 36 brezplačnih delavnic in 12 večdnevnih usposabljanj. Za podjetnike je bilo organiziranih več mreženj in izmenjav dobrih praks z namenom odpiranja poslovnih priložnosti. Skozi leto so usklajevanja za lokalne pomoči podjetnikom potekala tudi na nekaterih občinah, ki imajo razpis za gospodarstvo. Tematike, ki so v letošnjem letu podjetnike posebej zanimale so bile državne spodbude in finančna pomoč ter pogoji delovanja glede na državne ukrepe. V primeru, da potrebujete brezplačno pomoč, svetovanje ali izvedbo registracijskih postopkov pišite na dina@ragor.si ali pokličite na 04/581-34-19. 

 

Okrogla miza je bila namenjena medsebojnemu poznavanju in reševanju izzivov in problematik, v luči kakovostnih storitev za podjetnike oz. podjetja v naši regiji. Zaradi trenutnih razmer, stalnih sprememb in novih ukrepov, so tudi sodelujoče institucije poleg povečanega dela bolj tesno sodelovale, da bi podjetniki in podjetja čim bolj izkoristili priložnosti v okolju. Medsebojna komunikacija in pravilno kroženje informacij je bila skupna točka prav vseh sodelujočih. Skupaj smo obravnavali tudi zbrana vprašanja in ostale dileme, ki so se nam porajale med delom. Hkrati pa smo se dotaknili tudi različnih administrativnih ovir, ki jih zasledijo referenti na samem portalu eVEM (SPOT). 

 

Srečanje je bilo izvedeno zaradi poostrenih ukrepov on-line preko aplikacije ZOOM. Srečanja se je udeležilo 20 udeležencev iz različnih institucij na Gorenjskem in vodja projekta SPOT svetovanje ga. Ida Praček iz SPIRIT, javne agencije.

 

Prepričani smo, da nam naše sodelovanje, izmenjava izkušenj in povezanost lahko samo koristi, saj vedno nove naloge in izzive, ki jih rešujemo s skupnimi napori lahko pripomorejo h konkurenčnejšemu gospodarstvu na Gorenjskem. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim institucijam v upanju na nadaljnjo uspešno sodelovanje.

 

Srečanje smo izvedli v okviru projekt SPOT svetovanje Gorenjska, ki je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija. 

 

Pripravila: 

Eldina Čosatović, mag. posl.ved                             

SPOT svetovanje Gorenjska

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

 

Oglejte si tudi