Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
18°C
11°C
Oceni objavo

Mladi blejski tekači iz Dolomitov prinesli tudi zlato

Športni navdušenci se bodo razveselili uspehov, ki jih tudi letos žanjejo otroci in mladostniki, člani Tekaško-smučarskega kluba Bled. Dovolj snega ne nudi le kakovostnih treningov, ampak tudi atraktivna tekmovanja, kjer se lahko merijo z vrstniki. Januarsko tekmovanje Skiri Trophy v dolini Val di Fiemme v italijanskih Dolomitih predstavlja zaradi svoje množičnosti že 40 let svojevrsten izziv in je najmočnejše v regiji. Štarta kar 1500 tekmovalcev. 

Bjorn Pretnar si je v kategoriji U12 priboril velik uspeh  prvo mesto med 205 tekmovalci in s tem pozlatil svoje izjemne tekaške sposobnosti. Prvo mesto po Luciji Medja v letu 2020, pa še iz istega kluba. Na vrat so mu nadeli ogromen lovorjev venec. Katarina Brlec je v napetem zaključnem boju med deklicami U12 osvojila 4. mesto. Do brona jo je ločila zgolj sekunda. Na svoje nastope so lahko ponosni prav vsi nastopajoči Blejci  skupno so kot klub zasedli 15. mesto. 

Šport pri mladih krepi telesno zdravje in omogoča razvoj samodiscipline, vzdržljivosti, sodelovanja ter zdrave tekmovalnosti. Pod vodstvom trenerjev Filipa Kalana in Vinkota Poklukarja, ob dobri tehnični pripravi smuči oz. predanih starših, se tekači lahko razvijajo celostno. Z dobrimi uvrstitvami pa uspejo razveseljevati vse Blejce, še posebej tiste, ki so s tekom na smučeh zelo povezani.

Žiga Jan, foto: News Power



Oglejte si tudi