Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

V vrtcu spoznavamo svet

Bled - V Vrtcu Bled smo od 13. marca do 18. aprila v sodelovanju z AIESEC-om gostili študenta Alejandra iz Argentine. Otroke je na različne načine seznanil z deželo, iz katere prihaja.  Ogledali smo si značilni ples - tango, peli  argentinsko otroško pesmico, spoznali gauče (njihove kavboje), njihov jezik, zastavo, okušali tipično argentinsko sladico, prepoznavali znane osebnosti iz Argentine, ogledali smo si risanko, ki jo zelo radi gledajo tamkajšnji otroci in navdušila je tudi nas. Mi smo se potrudili in Alejandu kar najbolje predstavili biser Slovenije – naš Bled.

 

24. marca smo v sklopu tega projekta gostili prireditev Globalna vas. Gostujoči študenti iz tujine so nam ob glasbi, diapozitivih, pokušanju tradicionalnih jedi, značilnih predmetih, oblačilih, slikah itd.  prikazali značilnosti njihovih držav: Nemčije, Ukrajine, Tanzanije, Argentine.

 

Alejandro Javier Guliani Sancassani: »Moja izkušnja na Bledu je bila fantastična. Tukajšnji ljudje so lahko resnično srečni, da živijo v stiku s tako lepo pokrajino: jezerom, gradom, gorami, drevjem, zelenjem vse okoli... Bled je krasen kraj tako za življenje z družino kot seveda tudi za počitnice oz. bivanje v času dopusta. Kar se tiče Vrtca Bled, sem spoznal, da so tu izredno prijazni ljudje (otroci in odrasli), ki so mi vsakodnevno dali vedeti, da sem dobrodošel. Hvala jim za vse in želim jim vse najlepše. Upam, da se bomo ponovno videli v bližnji prihodnosti!«

                                                                                  Rebeka Poček Oštir, Vrtec Bled

Oglejte si tudi