Bled

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
9°C
Oceni objavo

V evropskem tednu športa smo tudi tekli tek podnebne solidarnosti

"Evropski teden športa", ki poteka med 7. in 13. septembrom 2015, je nova pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne aktivnosti v vseh državah članicah Evropske unije. Pobuda je namenjena osveščanju državljanov o pomenu gibalne in športne dejavnosti za zdrav telesni in duševni razvoj, za vzgojo in izobraževanje skozi šport, za lažje vključevanje v družbo, za odpravo vseh oblik nestrpnosti ter za krepitev etičnih in moralnih norm.K dvigu zavesti o pomembnosti športa in zdravega načina življenja lahko pripomoremo vsi, še najbolj pa starši, učitelji in vzgojitelji, ki otrokom vsak dan privzgajajmo ljubezen do športa in gibanja v naravi.

Na naši šoli smo bili v tem tednu še posebej usmerjeni v različne športne dejavnosti. Poleg rednih ur športa smo izvedli Tek podnebne solidarnosti, ki ga na pobudo Karitas izvajamo že vrsto let. Vsako leto si izberemo nek slogam, nek cilj. Letos smo si zadali cilj, da se bomo več gibali, skrbeli tako za nižji ogljični odtis posameznika in prispevali k zmanjšanju onesnaževanja. Seveda bomo pri tem še posebno potrebovali podporo staršev. Skrbeli bomo tudi, da se bomo čim bolj zdravo prehranjevali in hrane ne bomo metali po nepotrebnem v bio odpadke. Skupaj smo pretekli okroglih 57 000 metrov. Ponosni smo, da sodelujemo pri tej akciji, saj skupaj z ostalimi tečemo že peti krog po ekvatorju Zemlje.

 

Ko smo pretekli vsak po svojih zmožnost določene metre, smo se še z veseljem predali prosti igri s sošolci, za katero včasih kar zmanjka časa.

V gosteh smo imeli tudi plesno šolo Ritem, ki nam je predstavila še eno zvrst športa, ki ni mačji kašelj. Kar prijetno smo se razmigali.

Ne "športamo" le zaradi akcij in le ob posebnih priložnostih. Mi skrbimo za aktivno mladost kadar je le mogoče, ker je zabavno.

Oglejte si tudi