Bled

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
9°C
Oceni objavo

V pričakovanju novega leta

Na podružnici Ribno smo bili v mesecu decembru še posebno aktivni. Tako, da nam je zadnji mesec v letu zelo hitro minil ob različnih dejavnostih in pestrem dogajanju v šoli in izven nje.

Izdelovali smo novoletne voščilnice za Območno organizacijo rdečega križa,oblikovali smo različna darilca in se skupaj z matično šolo in podružnico Bohinjska Bela predstavili na stojnicah pred Festivalno dvorano na Bledu. Ponovno smo se ob četrtkih zvečer pričeli družiti ob ročnih delih.

Pevski zbor je pod vodstvom zborovodkinje Irene Kosmač  z božično novoletnim koncertom razvedril varovance Doma Dr. Janka Benedika v Radovljici ter starše in učence naše podružnice ob skupnem prednovoletnem druženju. Ubranemu petju zbora so se z igranjem na klarinet, saksofon in harmoniko pridružili mladi glasbeniki Karin Pesrl, Meda Polančec in Luka Benedičič.

V ustvarjalni delavnici so učenci in starši s krajanko Kajo Mužan izdelali lične snežene može iz nogavic, jih napolnili z različnimi polnili in jih vsak po svoje okrasili. V Čudoviti svet pravljic so se podali skupaj z Andrejem Jalnom, knjižničarjem iz knjižnice Blaža Kumerdeja na Bledu. Ob prazničnih ritmih pa so zaplesali s Tejo Ferk, učiteljico plesa Plesne šole Ritem iz Kranja. Ob zaključku smo se sladkali z orehovimi piškoti, ki so jih spekli učenci s kuharico Joži in učiteljicami. Žejo pa smo si pogasili z domačim melisinim čajem.  

Dedka Mraza smo v sodelovanjem s Kulturnim društvom Ribno pričakali v dvorani Zadružnega doma v Ribnem. Učenci dramskega krožka z mentoricama Nušo Poljanec in Blanko Valant so zbrane otroke razveselili z igrico Čebelica leti po pomoč.

1/2


Leto smo zaključili s prijetnim druženjem z upokojenimi delavci naše šole in prireditvijo ob dnevu enotnosti in samostojnosti, ki so jo pripravili učenci šolskega radia Strgavnik  z učiteljico Meri Poklukar.

Obiskali in voščili pa so nam tudi pomočnica ravnateljice Alenka Branc Demšar, predsednik KS Ribno Dušan Žnidaršič, župan občine Bled Janez Fajfar in ne boste verjeli celo sam Božiček.

Naj bo leto 2016 mirno, veselo, zdravo, razigrano in uspešno!

Meri Poklukar, Podružnica Ribno

Oglejte si tudi