Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

ODLIČEN USPEH NAŠIH MLADIH LOGIKOV IN MATEMATIKOV

Za nami sta že dve tekmovanji iz področja matematike in sicer LOGIKA in RAZVEDRILNA MATEMATIKA. Na državnem tekmovanju iz logike so se naši zelo dobro odrezali, saj je Maša Debelak prejela zlato priznanje iz logike, Maj Jensterle in Ana Pretnar pa srebrni priznanji.

 

Učenci naše šole so se prvič udeležili tudi tekmovanja iz Razvedrilne matematike, ki obsega znanja poliedrov, grup, raznih miselnih iger ter matematičnih problemov. Šestim se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, ki je potekalo 27. oktobra, v Ljubljani. Učenci so pokazali veliko znanja in osvojili so pet zlatih priznanj ter eno srebrno priznanje. Zlata priznanja prejmejo: Nika Frelih iz 6. a, (dosegla je 4. mesto v državi in bo prejela 3. nagrado), Maša Debelak iz 8. a, (dosegla 5. mesto in tudi prejme 3. nagrado), Ana Pretnar iz 8. b, Saša Smolej iz 8. a in Luka Jemec iz 9. b. Timotej Ambrožič iz 7. a pa je dosegel srebrno priznanje.

 

Nika Frelih in Maša Debelak se bosta v maju udeležili zaključne prireditve, ki jo organizira društvo DMFA za najuspešnejše učence in tam bosta prejeli nagradi in priznanji. Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo, še posebej za dvomesečno vztrajnost pri obravnavi zahtevne snovi ter obdelavi novih razsežnosti, ki nam jih razvedrilna matematika nudi.

Oglejte si tudi