V petek, 18. 11. 2016, je na naši šoli dan potekal drugače kot običajno. Po tradicionalnem slovenskem zajtrku, kjer smo poskušali lokalne dobrote, in sicer med, maslo, mleko ter jabolko, so se učenci odpravili po različnih dejavnostih. Šestošolci so odšli v Mlino, kjer so obiskali Kmečki muzej. Učenci 7. In 8. razredov so pisali slogane in lepe misli ter sestavljali uganke o sadju in zelenjavi. Učenci 8. c razreda pa so kljub dežju odšli na šolsko igrišče, kjer so s sadjarjem Bojanom Žnidaršičem premazali debla dreves in jih tako pripravili na zimo. Devetošolci so po kuharskih knjigah iskali in izpisovali slastne recepte jabolčnih jedi. Skupina učencev predmetne stopnje je pripravljala korenčkov sok iz jabolk in korenja. Praznično so zavijali tudi izdelke iz šolskega vrta, ki so jih ponudili na šolski tržnici (šipkov, sivkin in metin sirup, smrekovo in kostanjevo mazilo, zeliščno sol in še in še). Da Plemelj povezuje generacije smo tudi letos dokazali s tem, da so naši osnovnošolci vezli, šivali ter malce poklepetali v družbi blejskih upokojenk.
Točno ob 10:00 so se tudi naši učenci v šolski avli pridružili vseslovenskemu pevskemu zboru in zapeli Slakovega Čebelarja.
V tem tednu pa so na razredni stopnji potekale različne delavnice, saj so naši najmlajši pekli slastne piškote in kruh, izdelovali so tudi medene lončke s suhim sadjem, sušili krhlje, nastalo je veliko lepih voščilnic, panjskih končnic, venčkov iz slanega testa, iz filca so nastali ovitki za pametne telefone. Vse te izdelke so učenci turističnega krožka ponudili na TNP in adventni stojnici staršem, občanom in turistom.
Ob tej priložnosti bi vsem bralcem radi zaželeli srečno ter veselja polno novo leto.