Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI NA OŠ BLED

Tudi letos je teden mobilnosti povezal na tisoče evropskih mest, čemur se je pridružila tudi OŠ Bled s podružnicama. Učence smo spodbujali k pametni in trajnostni mobilnosti.

Akcija Prometna kača se je vila na matični šoli od 19. do 26. septembra. Učitelji so učence z Dindola, Gmajne, Dob in Rečice peš pospremili v šolo. V tem tednu smo se trudili, da je bilo v okolici šole čim manj avtomobilov. Na naši poti v šolo so za našo varnost poskrbeli starši, policisti in učitelji, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Občina Bled je prvošolcem priskrbela krede, kar so mladi nadebudneži dodobra izkoristili in so prometne površine, ki so bile v tem tednu prazne, umetniško porisali.

Tretješolci so se kot v Riklijevih časih povzpeli na Stražo, se prijetno razgibali in ob zdravi malici uživali v prelepem razgledu.

Četrtošolci so se peš odpravili na Stan, kjer so poiskali in objeli najdebelejšo smreko v naši okolici.

Učenci 7. razredov so teden mobilnosti dobro izkoristili, saj so se odpravili na športni dan – kolesarjenje po okolici Bleda.

Tudi petošolci niso počivali, saj so se v tem tednu pripravljali na kolesarski izpit in so svoje spretnosti preizkušali na kolesarskem poligonu pred šolo.

Tudi na POŠ Bohinjska Bela in POŠ Ribno niso pozabili na teden mobilnosti. Učenci so v šolo in iz nje hodili peš. Za zabavo in otroško kreativnost pa so poskrbeli delavci Občine Bled, ki so jim priskrbeli raznobarvne krede, s katerimi so »polepšali« igrišče in območje za pešce.

Želimo si, da bi teden mobilnosti trajal vse leto in da bi se zavedali, da se lahko marsikam odpravimo peš oziroma uporabimo javni prevoz.

Oglejte si tudi