Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Blejski kozorogi začeli z novimi potmi

Novo šolsko leto in z njim novi načrti, kaj vse bomo osvojili, prehodili, se je že začelo.

Na prvi poti sta bili letos devetošolki Katarina Arko in Urša Rihtar, ki sta se septembra udeležili gorniškega tabora UNESCO. Le-ta je pet dni potekal v Mojstrani in v dolini Vrat. Že v zimskih razmerah sta s skupino mladih planincev iz Slovenije in Srbije osvojili Bivak 4 in Luknjo.

Ostali kozorogi smo ves september pridno čakali lepo sončno soboto. In jo le dočakali v oktobru. Sredi meseca se nas je na prvem izletu zbralo kar enainpetdeset. Bili smo zelo raznolika skupina vseh starosti, od prvošolcev, ki so bili prvič z nami, do srednješolca, ki mu planinski izleti niso tuji. Odpravili smo se v gorsko pravljico, ki je v tem letnem času povsem drugačna kot pozimi. Na Vogel nas je zapeljala gondola. Ob občudovanju pravljice okoliških gora, jesenskih barv in modrine neba smo osvojili Orlove glave. Od tam nas je glavnina krenila proti Šiji, manjša skupina planincev z daljšim in hitrejšim korakom pa proti Rodici. Vsi pa smo obsijani z gorskim soncem uživali.

Upamo, da nam je uspelo planinsko začarati čim več mladih planincev, saj nas čakajo nove poti na Rudnico, Vremščico ... Veselimo pa se tudi starih poti v dolino Tamar ob soju nočnih svetilk.

Oglejte si tudi