Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Računalniško opismenjevanje za starejše – SIMBIOZ@ 2013

Slovenija se bo v duhu medgeneracijskega sodelovanja povezala tudi v letu 2013. Simbioza 2013 je tretji vseslovenski medgeneracijski prostovoljski projekt, ki bo ponovno povezal dve generaciji.

Bled - V občini Bled bo prostore za izobraževanje nudila OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. V tamkajšnji računalniški učilnici vas bodo pričakali prostovoljci - učenci in učiteljice osnovne šole, ki vam bodo z veseljem pomagali pri pridobivanju računalniškega znanja.

 

Sodelovanje bo trajalo v tednu med 21. in 25. oktobrom, v popoldanskem času, od 16.00 do 18.00 ure. Na delavnicah boste vsak dan pridobili novo znanje, ki ga boste kasneje lahko uporabili. Na ponedeljkovem srečanju vam bomo predstavili delovanje in zgradbo računalnika in program za pisanje Word. V torek se boste srečali z internetom, iskalniki in spletnimi stranmi. Na sredini delavnici boste ustvarili račun za elektronsko pošto, spregovorili pa bomo tudi o varstvu osebnih podatkov. Četrtek je namenjen spoznavanju družbenih omrežij Facebook in Skype. V petek pa se boste udeleženci naučili uporabljati mobilni telefon.  

 

Za udeležbo na brezplačnih delavnicah se lahko prijavite preko spletne strani http://simbioza.eu/izobrazevanja.html ali telefonske številke: 040 940 888. Izberete lahko vse delavnice ali pa samo tisto, ki vas zanima. Za dodatne informacije lahko pokličete tudi na telefon 051-349-155 (Petra Tonejc – lokalni koordinator).

Vljudno vabljeni.

 

Povezave

simbioza.eu

Oglejte si tudi