Bled

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Poziv župana k zapiranju lokalov in trgovin

Spoštovani občani in občanke, spoštovani lastniki in lastnice trgovskih in gostinskih lokalov v občini Bled!

 

Na vas se obračam s prošnjo in pozivom, da takoj zaprete svoje lokale, trgovine z nenujnimi izdelki,... in tako pomagate omejiti socialne stike med ljudmi.

 

Zavedam se, da je odločitev za tako dejanje težka, saj vam vaši lokali prinašajo vsakdanji kruh, vendar je situacija v državi tako zaostrena, da apeliram na vaš čut za sočloveka in za skupnost. Kar nekaj blejskih gostincev se je že odločilo za tako potezo, prav tako so ali še bodo od ponedeljka naprej zaprti skoraj vsi hoteli, na tiste, ki tega še niso storili, pa prav tako naslavljam prošnjo, naj to storijo čim prej.

V teh dneh je na preizkušnji več stvari – na prvem mestu pa so to naša solidarnost, povezanost in čut za skupnost. 

 

Spoštovani občani in občanke!

 

Še enkrat vas prosim, da dosledno upoštevate navodila za prekinitev socialnih stikov in za povečanje osebne higiene, predvsem higiene kašlja in higiene rok. Na Občini Bled in v Štabu civilne zaščite Bled delamo vse, kar je v naši pristojnosti in v naši moči, da bi življenje v občini v zelo omejenih okvirih ostalo kar se da normalno, predvsem pa, da nihče ne bi ostal brez pomoči in pozabljen. 

 

Ne pozabite torej na sosede, ki morda sami ne morejo v trgovino, ki kaj potrebujejo in podobno, pri pomoči pa ne pozabite na zaščito za sebe. 

 

Računam na vas.

Vaš župan Janez Fajfar

Oglejte si tudi