KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano.
Na podlagi XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil lahko delajo z živili samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost ! Odgovorne osebe morajo izobraževanje opraviti enkrat letno. V nasprotnem primeru jih doletijo kazni pristojnih inšpekcijskih služb.
Udeleženci delavnice prejmejo potrdilo o izobraževanju.
TEME DELAVNICE:
- Slovenska in EU zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil,
- Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki),
- Dobra proizvodnja praksa,
- Dobra higienska praksa,
- Informacije o alergenih (nepredpakirana živila),
- Vodenje HACCP dokumentacije,
- Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim nadzorom,
- Priprava na inšpekcijski nadzor.
Lokacija: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, na naslovu Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice.
Termin delavnice: 1.6.2015
Čas: 9:00 – 12:30
Predavateljica: Sonja Čeferin Tomaš univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, z bogatimi izkušnjami na področju prehranskega svetovanja pri različnih zdravstvenih stanjih (alergijah, sladkorna bolezen, celiakija, ), pri pripravi, uvajanju in verifikaciji HACCP sistema v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko predelovalnih obratih….. .
Prijave pošljite po elektronski pošti dina@ragor.si z izpolnjeno prijavnico.
Vljudno vabljeni!
Eldina Čosatović, mag.posl.ved
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske



