Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Stališča do pripomb in nadaljnji koraki v postopku sprejema SD4 OPN

Občina Bled sporoča, da je na svoji spletni strani, na povezavi: https://www.e-bled.si/za-obcane/prostorski-dokumenti/ objavila Stališča do pripomb na javno razgrnjen dopolnjen osnutek Četrtih sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta (s kratico SD4 OPN). Občina Bled je preučila vse pripombe in predloge javnosti. Pri pripravi stališč so sodelovali pripravljavec (Občina), izdelovalec in po presoji tudi nosilci urejanja prostora. Pripombe, ki se upoštevajo, bodo vključene v predlog SD4 OPN.

Končna potrditev predlaganih sprememb se izvede v fazi usklajevanja predloga z vsemu nosilci urejanja prostora (kmetijstvo, gozdarstvo, vode, prostor, kulturna dediščina, narava, ceste, zdravje…). Usklajene spremembe bodo uveljavljene s sprejemom SD4 OPN na Občinskem svetu.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

V zadnjem času Občina Bled beleži povečanje števila vprašanj na temo sprejema SD4 OPN, predvidene časovnice, datuma uveljavitve in podobno.

Občina Bled sporoča, da je bilo celotno gradivo poslano nosilcem urejanja prostora (s kratico NUP) v mnenja na predlog (t.i. druga mnenja). Mnenja so dokumenti, s katerimi nosilci urejanja prostora ugotovijo, ali so bile pri pripravi prostorskega akta upoštevane njihove smernice. Zakonski rok za izdajo mnenj je 30 dni. Ali bodo tekom pridobivanja drugih mnenj, potrebna dodatna usklajevanja, ki bi predpisan rok lahko podaljšala, ni mogoče napovedati.

Občina Bled sporoča tudi, da se je za SD4 OPN župan osebno zavzel in tudi sam spodbuja pristojne, naj se držijo 30 dnevnega roka.

Pristojni za dodatne informacije

Občina Bled, Cesta svobode 13, 4260 Bled,

tel: 04  575 01 00,

Elektronska pošta: obcina@bled.si

 

Hvala ker soustvarjate odličnost Bleda.

Z lepimi pozdravi;

Služba za prostor Občine Bled

Oglejte si tudi