Bled

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Obvoznici sta še vedno prioriteta

Bled - '' Sodelujemo s poslanci pozicije in opozicije, z ministrstvi, skratka z vsemi odločevalci, samo da bi čim prej prišli do obeh razbremenilnih cest '' je na včerajšnji novinarski konferenci povedal blejski župan Janez Fajfar.

 

Z rebalansom državnega proračuna je namreč treba zagotoviti vsaj milijon evrov za odkup zemljišč za južno razbremenilno cesto, ki bo stala okoli 25 milijonov evrov in jo bodo gradili po fazah, severna pa je precej cenejša, na občini menijo, da bi zadostovalo okoli deset milijonov evrov.

 

Občina Bled sama izvaja odkupe potrebnih zemljišč, vendar bi bilo za ta namen letos potrebnih tudi najmanj milijon evrov državnih sredstev. Ko bodo zemljišča priskrbljena, bo možno zaprositi za gradbeno dovoljenje in na ta način bi v prihodnjem letu na enem delu že lahko stekla gradnja južne obvoznice.

 

Za začetek urejanja severne obvoznice občini ni treba čakati na sofinanciranje s strani države, saj bo že letos lahko začela z rekonstrukcijo Seliške ceste -  del je že obnovljen, od policijske postaje do vrtnarije pa bi ga lahko obnovili že letos. Občina bo, če bo to potrdil občinski svet, v svojem proračunu zagotovila milijon evrov. dela na seliški bi se tako lahko začela junija in končala že do novega šolskega leta.

Oglejte si tudi