Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Šolski prevozi v novem šolskem letu

Občina Bled je za izvajanje šolskih prevozov za šolsko leto 2018/2019 podpisala novo pogodbo z Avtoprevozništvom Martin Valentina Frelih s. p. in podizvajalcem Bled Tours.

V novem šolskem letu zaradi izgradnje Severne razbremenilne ceste prihaja do določenih sprememb pri izvajanju šolskih prevozov otrok. Avtobus, ki pobira otroke iz Zasipa in Rečice, ima spremenjeno traso poti. Avtobus bo vozil do Lip-a, obrnil, nadaljeval po Kolodvorski cesti do železniške postaje, ponovno obrnil, nadaljeval po Severni razbremenilni cesti preko Ceste v Vintgar mimo Podhoma, Sebenj in Zasipa na Gmajno do osnovne šole. S spremenjeno traso poti bo avtobus ustavljal na drugih mestih, in sicer na avtobusnih postajališčih Lip A, Lip B, Kolodvorska cesta (pri blokih na križišču z ulico Za žago), Železniška postaja, Rečica B, Jermanka 1 (novo postajališče ob Cesti v Vintgar), Podhom, Sebenje, Zasip, Jermanka 2. Ukine se postaja Mangart in Valvasorjeva ulica. Ker gradnja pločnika ob Kolodvorski cesti še ni zaključena, bo šolski avtobus do izgradnje le-tega, ustavljal tudi na križišču z Valvasorjevo ulico. Po izgradnji bodo otroci po pločniki dostopali do postaje Rečica B.

Avtobusni prevozi na liniji Koritno, Bodešče, Ribno, Selo in avtobusni prevozi na relaciji Mlino, Kupljenik, Bohinjska Bela ostajajo nespremenjeni. Avtobus ustavlja na za to določenih oz. vnaprej dogovorjenih mestih.

Vozni red šolskih avtobusov je objavljen na spletni strani osnovne šole, postajališča avtobusa pa si lahko preverite na povezavi: https://drive.google.com/open?id=1yVr4pCdEVWnIviY1jXakzWF19xVMURQP&usp=sharing .

Oglejte si tudi