Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
12°C
-5°C
JUTRI
9°C
6°C
1347

Varuh človekovih pravic bo na Bledu na voljo ljudem, ki potrebujejo njegovo pomoč

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v četrtek, 23. 1. 2020, s sodelavci prvič v svojem mandatu posloval na Bledu.

 

Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do torka, 21. 1. 2020, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Cesta svobode 13 na Bledu.

 
Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Janezom Fajfarjem in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi