Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje skupnosti obvodnih krajev na Bledu

V soboto, 9. aprila je Bled gostil 21. srečanje Skupnosti obvodnih krajev Slovenije, ki deluje v okviru Turistične zveze Slovenije in je bilo na Bledu prvič. Vabilu organizatorja, Turističnega društva Bled se je odzvalo preko 300 gostov iz 22 turističnih društev iz vse Slovenije. 

Sprejem gostov je bil v Info centru Triglavska roža Bled, kjer so si ogledali razstavo o Triglavskem narodnem parku, potekala je Triglavska tržnica z izdelki lokalnih ponudnikov, prizadevni člani TD Bled pa so za vse pripravili bogato pogostitev.

Po pozdravnem nagovoru župana Janeza Fajfarja in predsednice TD Bled Jane Špec so se udeleženci odpravili na ogled Blejskega gradu pod vodstvom študentk Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled in tečajnic izobraževanja za lokalne vodnike. Istočasno je v Info centru potekal strokovni posvet na temo vloga lokalne skupnosti pri upravljanju jezer, na katerem je dr. Tomaž Kralj z Občine Bled  predstavil ukrepi občine za izboljšanje stanja Blejskega jezera, Matjaž Berčon je povzel diplomsko delo Anžeta Urevca na temo upravljanja jezer na avstrijskem Koroškem, mag. Špela Rekar se je osredotočila na limnološko dejavnost in spremljanje stanja jezer in vodnih zbiralnikov v Slovenijii, predstavljen pa je bil tudi projekt Life+StopCyanoBloom zasebnega podjetja Arhel, ki se ukvarja z meritvami koncentracije ciano bakterij v stoječih vodah.

Popoldanski, družabni del v restavraciji Panorama je minil v vedrem vzdušju, goste pa so pozdravili predsednik Turistične zveze Peter Misja, v. d. direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo pri Ministrstvu za gospodarstvo Eva Štravs Podlogar, župan Janez Fajfar, predsednica TD Bled Jana Špec in novi predsednik Skupnost obvodnih krajev Iztok Pipan iz TD Zbilje. Ob tej priložnosti je Turistična zveza Slovenije za več kot 20 – letno delo in vodenje skupnosti podelila najvišje priznanje zveze, zlati znak, dosedanjemu predsedniku Marjanu Kardinarju iz Turističnega društva Dobrovnik.

Srečanje je minilo v prijetnem razpoloženju, ki ga nista mogla pokvariti niti kislo vreme in dež, ki nas je vztrajno močil prav cel dan. Gostje so zadovoljni zapuščali Bled v poznih popoldanskih urah. Ob tej priložnosti se za pomoč pri organizaciji srečanja zahvaljujemo Občini Bled, Zavodu za kulturo Bled, Turizmu Bled in Triglavskemu narodnemu parku.

Naslednje, 22. srečanje bo drugo leto v Bohinju.

Oglejte si tudi