Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
17°C
11°C
Oceni objavo

Praznični december v Dnevnem centru društva Žarek za delo z mladimi v stiski

V Dnevnem centru "Naj mladih ne vzgaja ulica" so decembrski dnevi minili v prazničnem vzdušju. Že prvi dan decembra smo zaposleni skupaj z našimi prostovoljci sodelovali na tradicionalnem Prazničnem bazarju v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled, kjer smo bili prisotni z ustvarjalno delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic.

6. decembra smo se, v duhu sv. Miklavža in prihajajočih dobrih mož, spomnili naših prostovoljcev, za katere smo v dnevnem centru organizirali druženje, pogostitev in tudi obdaritev. Na ta način smo se jim zahvalili za njihovo neomajno zavzetost in predanost pri delu z našimi uporabniki.

V sodelovanju s centrom LOGOUT smo 13. decembra izvedli pogovorno delavnico "Kdo je glavni, ti ali stroj", ki je osvetlila izzive prekomerne uporabe digitalne tehnologije. V istem tednu smo si z našimi mladimi privoščili izlet v praznično okrašeno Ljubljano, kjer smo si ogledali lučke in se posladkali z vročo čokolado.

Zadnji teden pred novoletnimi počitnicami so nas obiskali učenci Osnovne šole Prežihovega Voranca. Predstavili so nam film, ki so ga ustvarili in zanj prejeli tudi nagrado državnega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik. Tema filma je bila zelo poučna s pomenljivo sporočilnostjo, da se prevzetnost ne splača in je neka vrste parodija na oddaje o vplivnicah in reklame.

Kot se spodobi, smo v Dnevnem centru "Naj mladih ne vzgaja ulica" in njegovih enotah leto zaključili z druženji, pogostitvijo in obdarovanji. V ta namen se zahvaljujemo dobrim ljudem, ki sodelujejo v akciji Božiček za en dan, ki so nam omogočili, da smo obdarili naše uporabnike.

Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki nas pri našem delu podpirajo in jim želimo vse dobro v letu 2024.

Primož Bezjak

Oglejte si tudi