Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
7°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Ponosno in navdihujoče v leto 2024

Vedno znova se ob koncu leta sprašujemo, kaj vse smo čez leto postorili, kaj bi morda še lahko in nam okoliščine niso dopuščale. Seveda so te naše osebne ali poslovne bilance za nekatere bolj, za nekatere manj uspešne. Pa vendar je bilo za vsakogar v Sloveniji in po svetu leto polno presenečenj (dobrih in slabih) na vseh področjih našega življenja. Na marsikatero nismo imeli možnosti vplivati in so postale del preteklosti.
V Kulturno umetniškem društvu Zasip smo si skozi vse leto prizadevali, da smo bili v vseh sekcijah aktivni. Vrstili so se številni nastopi pevskih skupin Okteta LIP Bled in Canticum novum v Zasipu, v občini in izven nje vse od januarja naprej. Kar 51-krat smo bili prisotni na družabnih dogodkih v Zasipu in občini. Z vso prizadevnostjo smo sodelovali na njih in poskušali kar največ v predstavitvah širši javnosti, tako Zasipa in občine, v TV-oddajah (Dobro jutro, Večerja za 5), intervjujih, medijskih objavah kot po številnih delavnicah z Aktivom žena Prgarije. Kako zelo je pomembna domače pridelana lokalna
hrana, so nam potrdili vsi tisti, ki so si želeli okušanja prgarskih jedi. Nekatere od njih krasijo tudi stenski koledar Bleda za 2024, za kar se imamo zahvaliti družini Mučič iz CUT Bled, ki nam je dala priložnost za sodelovanje.
Številne udeležbe naših likovnih in slikarskih umetnikov po razstavah smo s piko na i nadgradili s publikacijo “Od čopiča do not”, kjer smo se posebej poklonili dediščini družine Kraigher iz Zasipa. Vezilje “Katarine” so kot vsako leto svojo marljivost ob ročnih delih delile ob 50-letnici praznovanja Krajevne
skupnosti, kjer so skupaj z likovnimi in slikarskimi umetniki pripravili bogato razstavo. Udeleževale so se razstav ročnih del izven kraja. Ni pozabiti naše prizadevne pesnice Katje Kos, ki na vseh družabnih srečanjih v Zasipu le-te obogati s kakšno novo nastalo pesmijo. Jesensko čudovito vreme smo
izkoristili še za kratek izlet v Pekre, kamor smo bili povabljeni na koncert s strani saksofonista Ota Vrhovnika in udeleženci smo se imeli nepozabno.
Leto zaključujemo z novo dvojezično publikacijo “Okusi iz Prgarije”, ki jo bomo zaradi številnih novoletnih prireditev v decembru predstavili v Domu krajanov 12. januarja 2024, skupaj s pogostitvijo in voščilom ob novem letu. V njej poleg uvodnih besed priznanih slovenskih strokovnjakov s področja kulinarike posvetimo največ pozornosti receptom prgarskih jedi, ki so se pripravljale v Aktivu žena Prgarije pod budnim spremljanjem mame Bojane.
Novo leto je kot bel nepopisan list. Pobarvajte ga s sanjami, posujte z ljubeznijo, popišite z neverjetnimi dosežki in okrasite s čudeži. Zdravo in srečno 2024 vam želimo iz KUD Zasip!
Mag. Dragica M. Sternad Kenda, predsednica KUD Zasip

Oglejte si tudi