Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Na pragu pomladi v KUD Zasip

Prešernov praznik in z njim čudovita proslava v našem Domu krajanov, pustni čas in pustni sprevodi (žal letos brez našega na Bledu), zimski čas brez obilice snega, prve šolske počitnice ... In vse tako zelo hitro beži, drvi ... Kam?

V mesecu, ko se je narava začela prebujati, ko cvetijo prve cvetlice: teloh, trobentice, vrste zvončkov, prve narcise, so na naših zelenicah še vedno tudi marjetice, ki niso klonile nižjim temperaturam. Naj bo današnji prispevek posvečen slednjim. Z njimi vsem ženam voščimo lep 8. marec, Dan žena, in naj bo tudi 25. marec, ob materinskem dnevu, poln lepih in udejanjenih želja, pozornosti do deklet, žena, mamic in babic. Popestrimo jim kakšen trenutek in jim tako izkažimo pozornost in nesebično ljubezen ter spoštovanje. Vsem za oba praznika odsrčno voščimo vse dobro tudi iz KUD Zasip s pesmijo naše Katje Kos in naj bo v vašem domu čim več marjetic in srčnosti.

Kulturno umetniško društvo Zasip je v goste povabilo že v prejšnjih novicah na napovedano predstavo Gledališča Belanskega “Delam na sebi”, ki bo uprizorjena v našem kulturnem hramu 7. marca 2024 ob 18. uri in je ne gre zamuditi. Skupaj z najemnikom gostišča Jurček na Homu Bojanom Gogalo bomo še z ostalimi predstavniki društev v kraju načrtovali poletje/jesen ter dogodke/prireditve. Po večletni tradiciji se bomo marca tudi letos udeležili regijskega srečanja pevcev v radovljiški baročni dvorani, kjer se tako Oktet LIP Bled, kot Canticum novum z ostalimi nastopajočimi srečujejo v revijalnem delu “Naj slavec poje”. Pelo in plesalo pa se bo tudi v mesecih pred nami. Z vsem vas podrobno seznanimo v naslednjih novicah.

Ob koncu našega poročanja naj vam zaželimo čim več sonca, drobnih pozornosti, radosti in veliko svežega zraka v vaših pljučih. Prehod v cvetočo pomlad naj bo kar se da najlepši. Imejte radi sebe in vse tiste, s katerimi se radi družite! Potrebujemo drug drugega.

Mag. Dragica M. Sternad Kenda, predsednica KUD Zasip

Oglejte si tudi