Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Letni zbor čebelarjev

Konec meseca januarja smo čebelarji pripravili občni zbor v prostorih Lovskega doma na Bledu pod pokroviteljstvom Turističnega društva Gorje. Udeležilo se nas je 37 čebelarjev in gostje, župan Anton Mežan in predsednik ČZG Anže Perčič. Na začetku smo podelili priznanja članom. Priznanje A. Janše 3. st. sta prejela Miha Larisi in Franci Brodnik Jeretič. Listino častnega člana društva je prejela Francka Rožič iz Uševnice, Listo čebelarskega veterana pa Kristl Ogris, Stane Lampe in Alojz Janša.

Ugotovili smo, da se je društvo postaralo in da je dotok mladih prepočasen. Delo s čebelami je odgovorno in zahtevno, za turizem pa je medu premalo. Čebelarji (62) upravljamo z 900 naseljenimi panji. Ugotavljamo, da se določene drevesne vrste, kot so lipa, jesen, kostanj, intenzivno izsekavajo, hkrati jih pesti tudi bolezen. Zato bomo tudi letos poskušali nasaditi čim več medovitih avtohtonih dreves.

Pogovarjali smo se tudi o srednjeročnem planu društva in povezavi z občino. Smernica razvoja je čebelam prijazna občina. Izkoristiti moramo razpise ČZS, ki so v teku, kar pa že uresničujemo.

Naj medi!

ČD Bled - Gorje

Oglejte si tudi