Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

Počastitev dneva klubov upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Slovenije

Klub Maksa Perca Bled združuje upokojene delavce organov za notranje zadeve in je član Zveze klubov Maksa Perca Slovenije. V počastitev dneva klubov smo sodelovali na športnih igrah v Ljubljani. Na srečanju v Pivki pa sta dva člana prejela srebrno priznanje zveze.

Počastitev dneva klubov Maksa Perca (zveze upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve  Slovenije) je potekala v dveh delih; in sicer s športnimi igrami in srečanjem vseh klubov. Dan člani obeležujemo vsako leto 1.  junija v počastitev začetka ustanavljanja  klubov daljnega leta 1969. Takrat je bil ustanovljen prvi klub na območju Uprave javne varnosti Ljubljana, v domu Maksa Perca na Kotnikovi ulici v Ljubljani, nato pa od leta 1972 tudi na drugih območjih takratnih UJV, danes policijskih uprav.  Leta 1982 je v Ljubljani  potekalo prvo zasedanje tedanjih štirih območnih klubov in takrat je bila ustanovljena zveza, ki obstaja še danes in šteje 13 klubov z enakim imenom. Zveza vsako leto organizira športno tekmovanje v različnih disciplinah, eden izmed regionalnih klubov pa organizira letno srečanje vseh klubov.

Športno tekmovanje se je letos odvijalo 27. maja v Društvu vojnih invalidov v Ljubljani.

Klub Maksa Perca Bled, ki samostojno deluje že od leta 1996,  je na  letošnjih 42. športnih igrah sodeloval  s šestimi udeleženci v dveh kategorijah športov, in sicer v kegljanju in v streljanju z zračno puško.

Ekipa Bleda posebnih vidnih rezultatov ni dosegla, je pa vel olimpijski duh, pomembno je sodelovanje in druženje!

10. junija je Klub Maksa Perca Postojna v počastitev dneva  organiziral srečanje vseh klubov Slovenije. Na srečanju, ki je potekalo v Pivki, smo si udeleženci ogledali vojaški muzej, nato pa nadaljevali z druženjem. V uradnem delu srečanja so bila podeljena priznanja za uspešno večletno delo in prizadevnost članov za napredek dela in aktivnega življenja  kluba.

Upravni odbor Kluba Maksa Perca Bled je predlagal dva kandidata za srebrno priznanje zveze:

Jožico MIHELČIČ, članico upravnega odbora in dolgoletno blagajničarko kluba,  promotorko dobre volje in stalno članico pohodniške sekcije ter vsestransko animatorko pri različnih dejavnostih v klubu,

in

Iva REINHARTA, vodjo pohodniške sekcije in člana upravnega odbora, ki je od včlanitve pred mnogimi leti pa do danes redno letno organiziral dvanajst pohodov za člane kluba.

Tudi zaradi tega je klub pridobival nove člane, ki so navdušeni nad turami, ki si jih zamisli Ivo. Vedno pa sta v ospredju varnost in dobro počutje udeležencev, ki se jih na posameznem pohodu zbere med 20 in 30.

Oba sta prejela srebrno priznanje Zveze klubov Maksa Perca za njuno prizadevnost in dolgoletno delo.

Vojko Mulec,

predsednik Kluba Maksa Perca Bled

Oglejte si tudi