Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Izleti planinskega društva Bled

Lep planinski pozdrav!
Zima se počasi poslavlja,  blejski planinci pa smo že pripravili nov plan planinskih pohodov v letu 2016, ki si ga lahko ogledate na naši spletni strani www.pd.bled.si.
 
Lansko leto smo organizirali 14 bolj ali manj zahtevnih pohodov, ki se jih je udeležilo 335 pohodnikov, kar je v povprečju slabih 24 na turo.  Letos imamo predvidenih 20 pohodov vse od Grintovca, Slavnika  z jamo Beradinne na Hrvaškem, Kepe, Črne gore z Lovčenom, v Budvo, do Dolomitov v Italiji itd. Pohodi so skrbno izbrani - od lahkih do zahtevnih, tako da se jih lako udeležijo tako mladi kot starejši.

Prebivalce Bleda in okolice vabimo, naj se nam pridružijo in postanejo naši člani.   Pisarno imamo odprto ob sredah od 18. do 20. ure, naš tel. pa je 031 638 740.

Prva letovšnja pohoda pa smo že opravili. Najprej smo konec januarja obiskali našo kočo na Lipanci, kjer nam je naš prijazni oskrbik g. Tomc postregel s hišnimi dobrotami, nato smo se povzpeli še na Debelo peč, visoko  2008 m. Pohod je bil opravljen v zimskih razmerah, vendar je bila pot lepo prehojena, ker ta čas še ni bilo veliko snega. 

Drugi pohod je bil 6.2. v podobnih razmerah na Orožnovo kočo nad Bohinjem in se ga je udeležilo 14 planincev. V koči, ki je odprta od petka do nedelje, smo imeli prijaznega sogovornika v oskrbniku g. Begušu, ki smo ga spoznali že na Ledinah, kjer je oskrbnik v poletni sezoni. Naslednji pohod je na programu 27.2., šli bomo na Zelenico  - 1536m in vrh Triangel  - 1704m.

 
Vse planince in prijatelje planin obveščamo, da imamo v petek, 11.3.2016 v osnovni šoli dr. Jospa Plemlja redni letni občni zbor. Po občnem zboru bo potopisno predavanje naše članice in planinske vodnice gospe Jerce Šolar z naslovom Dežela dolgega belega oblaka - Nova Zelandija.
 
Vabljeni in lep planinski pozdav!

Oglejte si tudi