Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

ŠENT-ov dobredelni tek

Z udeležbo na 3. ŠENT - ovem dobrodelnem teku boste pomagali socialno najbolj ogroženim članom ŠENT-a

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje in športno društvo Tek je lek že tretje leto zapored organizirata dobrodelni tek, namenjen socialno najbolj ogroženim članom Šenta. (Vse o dobrodelnem teku - prijavnica na http://www.dobrodelnitek.si/)

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje, kot ena od prvih zasebnih in neprofitnih organizacij na področju duševnega zdravja, izvaja programe, ki so že od vsega začetka usmerjeni v usposabljanje in zaposlovanje, izobraževanje, reševanje stanovanjske problematike in iskanje ter uveljavljanje pravic njihovih članov.

Že 20 let je združenje eden od najpomembnejših akterjev v prostoru skupnostne skrbi v Sloveniji in danes tudi ena največjih nevladnih organizacij na področju duševnega zdravja v Sloveniji. Ima status humanitarne organizacije pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter status društva v javnem interesu na področju socialnega varstva. Letno ima preko 1800 uporabnikov, vključenih v različne programe, ki jih izvaja na več kot 30 lokacijah po Sloveniji.
S svojimi programi in storitvami že vseskozi odgovarja na aktualne potrebe svojih članov. Tako je na pobudo uporabnikov nastal ŠENT - ov progam za pomoč socialno najbolj ogroženim članom.

Večina denarja za pomoč članom v program pride na račun sredstev, ki jih državljani Republike Slovenije namenijo ŠENT-u v okviru odstotkov darovanih dohodnin humanitarnim društvom, preostala sredstva pa izhajajo iz donacij.

V letu 2013 so pomoč socialno najbolj ogroženim članom ŠENT-a dodelili v 60 primerih. Med člane so razdelili cca. 12 540 EUR pomoči. Pomoč je bila v največji meri namenjena položnicam za plačilo stroškov ogrevanja, elektrike in bivanja ter nakupu hrane. Nekaj pomoči so člani porabili tudi za zdravstvene storitve in prevoze v dnevne centre, kjer jim je bila zagotovljena rehabilitacija. Od leta 2010 so pomagali že več kot 120 družinam oziroma članom, razdelili pa so jim okoli 29 500 EUR pomoči.

3. Šentov dobrodelni tek bo potekal 22.6.2014 v Rakovem Škocjanu (CSOŠD RAK).

Tek je namenjen vsem, ki želite storiti veliko dobrega zase in za druge!

Več o teku www.dobrodelnitek.si/

Oglejte si tudi