Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Razstava "Vozi me vlak v daljave" na Bohinjski Beli

Na hodnikih in stopniščih šole na Bohinjski Beli smo skupaj z OŠ Antona Janše iz Radovljice pripravili razstavo fotografij vlakov mladega domačina Janeza Tonejca. Na otvoritvi so s prisrčnim kulturnim programom nastopili učenci OŠ Antona Janše ter otroci iz vrtca in šole z Bohinjske Bele.

Janez Tonejec, rojen 22.12.1992, živi na Bohinjski Beli, od četrtega  razreda pa se je šolal na OŠ Antona Janše v Radovljici.   V zgodnjih otroških letih se je v domačem kraju srečal s sopihajočo lokomotivo in sajastimi železničarji, ki so mu na njegovo mahanje odgovorili s piskanjem.

 

Dogodek ga je zaznamoval za vse življenje. Starši in učitelji, ki so v šolskih letih želeli razveseliti Janeza, so mu omogočili oglede in vožnje z muzejskim vlakom. Spoznal in spoprijateljil se je z mnogimi železničarji na vlaku in v železniškem muzeju v Ljubljani. Svoje vtise je shranil na številne fotografije in kratke filme. Te je naložil v računalnik. Ob njem je preživel mnoge večere in dneve, ko je bil doma sam. S pomočjo simulatorja  se je naučil upravljanja parne lokomotive, zato je bilo opazovanje strojevodje in kurjača pri svojem delu še bolj zanimivo. Na razstavi predstavlja samo nekatere od mnogih svojih fotografij. Razstava bo na ogled še do 20. marca od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

                                            

 

                                                               

Oglejte si tudi