Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti prihaja tudi na Bled

Evropski teden mobilnosti je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.
Občina Bled v sodelovanju s šolami, vrtci, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Bled in Gorje, Turizmom Bled in turističnimi društvi organizira vrsto aktivnosti.

Osnovna šola in podružnični šoli Ribno in Bohinjska Bela v tem času organizirajo Pešbus, s katerim želimo otrokom pokazati, da je tudi pešačenje v šolo lahko zabavno. POŠ Ribno in Bohinjska Bela v ta namen iščeta spremljevalce, ki bi bili pripravljeni od ponedeljka do vključno delovne sobote spremljati otroke do šole. O svoji pripravljenosti lahko obvestite ga. Meto Skumavec iz POŠ Ribno (meta.skumavec@gmail.com), oz. ga. Natašo Klinar iz POŠ Bohinjska Bela (natasa.klinar@os-bled.si).

Pešačili bodo tudi naši najmlajši in sicer v petek v Vrtec Bled. Na ta dan bodo izvedli tudi akcijo FIT sprehod, projekt, katerega cilj je spodbujanje aktivnega življenjskega sloga.

Vrtec Bled bo v sredo ob 10:00 uri v telovadnici gostil lutkovno predstavo »S pikapoko na pot, da ne bo nezgod«. Na predstavo so vabljeni tudi otroci med 4. in 6. letom, ki sicer ne obiskujejo Vrtca.

Površine pred Vrtcem Bled in v vaškem jedru Bohinjska Bela bodo ponovno s kredami porisali naši najmlajši ter nam tako pokazali, da dragocen prostor v središču vasi, katerega sicer uporabljamo kot parkirišča, lahko uporabljamo kot prostor za druženje, otroške vragolije in smeh.

Na športnem igrišču OŠ Bled bo vsak dan med 13:00 in 16:00 uro postavljen kolesarski poligon, na katerem bodo svoje kolesarske spretnosti lahko preverjali vsi občani – od najmlajših do najstarejših.

Policijska postaja Bled bo v torek med 16:00 in 18:00 uro v spodnji dvorani Infocentra Triglavska roža Bled izvedla predavanje na temo varne vožnje v krožiščih.

Pester teden bomo zaključili v soboto z Blejskim kolesarskim krogom, katerega organizirajo turistična društva. Zbrali se bomo ob 10:00 uri pred Infocentrom Triglavska roža Bled in odkolesarili do Zasipa, Bohinjske Bele, Sela, Ribna nazaj na Bled. Vmes voden ogled znamenitosti in okrepčilo.

Vabljeni, da se nam v času Evropskega tedna mobilnosti pridružite na kateri izmed aktivnosti, ali pa le z bolj naravi prijaznim izborom načina premagovanja razdalj za potrebe vsakdanjih poti. Navsezadnje se lahko pohvalimo z novo mešano površino za pešce in kolesarje ob Severni razbremenilni cesti. 

Oglejte si tudi